Universal koopt animatiestudio Mac Guff

De makers van Despicable Me krijgen de Franse animatiestudio.

Universal Pictures, het moederbedrijf van Illumination Entertainment (Despicable Me, Hop), heeft Mac Guff Ligne gekocht. Dat is de animatiestudio in Parijs die werd ingeschakeld voor de succesvolle animatiefilm Despicable Me. De aankoop past bij de aankondiging van Illumination om in de toekomst twee films per jaar te maken. De noodzakelijke uitbreiding daarvoor strekt blijkbaar tot in Europa.

De studio wordt omgedoopt naar Illumination Mac Guff. Voortaan zullen de Franse animatiemakers dus uitsluitend aan de nieuwe animatiefilms van Illumination werken. In Parijs werken slechts vijftig vaste medewerkers, maar tijdens het drukste van de productie kan dat aantal worden opgeschroefd tot 350. Het deel van Mac Guff dat zich bezighoudt met special effects voor liveactionfilms blijft onafhankelijk bestaan.

In Illuminations pijplijn zitten nog een heleboel nieuwe films. Volgend jaar verschijnt The Lorax en in 2013 verschijnt Despicable Me 2. Daarnaast wordt ook gewerkt aan Flanimals, The Addams Family en nog meer films.

(Via Deadline)

Lees ook:Woody Woodpecker-film in de maak
Lees ook:Illumination mikt ook op live action
Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Nieuwe blik op Obelix in 3D
Lees ook:Vrolijk Pasen van Pixar, Illumination en JibJab!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.