Despicable Me krijgt een vervolg en twee spin-offs

Despicable Me krijgt een vervolg en twee korte spin-offs

Het Amerikaanse succes van Despicable Me zorgt ervoor dat de animatiefilm een vervolg krijgt. Zelfs de gele mannetjes uit de film krijgen enkele afzonderlijke avonturen.

Vector uit Despicable MeBij Illumination Entertainment vieren ze ongetwijfeld een groot feest. Despicable Me, de studio’s eerste animatiefilm, bracht aan de andere kant van de oceaan maar liefst 56,4 miljoen dollar op in het eerste openingsweekend. Producent Chris Meledandri, die vertrok bij Fox Animation om een eigen studio te leiden, kan opgelucht ademhalen. Het nieuws dat de studio aan een vervolg werkt op de kaskraker, komt dan ook niet als een verrassing. Al zijn ze wel erg snel om het bekend te maken.

Meledandri werkt samen met schrijvers Ken Daurio en Cinco Paul (Despicable Me, Horton Hears a Who!) aan Despicable Me 2. Waar deze sequel over zal gaan, is nog niet bekend. Daarnaast worden er ook twee kortfilms geproduceerd met de Minions, de gekke, gele handlangers van Gru. De korte verhaaltjes worden wellicht gekoppeld aan de bioscooprelease van de volgende animatiefilms.

De Minions uit Despicable MeDe studio heeft namelijk heel wat originele films in de pijplijn zoals The Lorax, Flanimals en The Addams Family. Zelfs Hop (een mengeling van live action en computeranimatie over de paashaas) en een film rond Where’s Waldo staan op de planning. Je kan er gif op innemen dat Illumination een geduchte concurrent wordt voor Pixar, DreamWorks en Fox.

In Nederland wordt de eerste Despicable Me pas in de bioscoop verwacht op 13 oktober 2010. De release in België volgt later op 27 oktober 2010. De film, die ook in 3D te bekijken is, verschijnt ook onder de Nederlandse titel Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke. Bekijk de recentste trailer of neem een kijkje achter de schermen met de stemacteurs.

(Via Deadline)

Lees ook:Eerste teaserposter voor Despicable Me 2
Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Universal plant Ted 2 en meer animatie
Lees ook:Nieuwe karakters uit paashaaskomedie Hop
Lees ook:Illumination (re)animeert The Cat in the Hat

6 reacties op “Despicable Me krijgt een vervolg en twee spin-offs

  1. Hannes

    Hmmm, dat is inderdaad wel zéér snel. Hopelijk gaan ze niet de Dreamworks-toer op door tiljoen- spin offs te maken… Ach ja, ik zal maar wachten met mijn oordeel tot ik Despicable Me heb gezien, wie weet vraagt de film zelf echt een vervolg… We’ll see!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thijs

    naja nu even snel cashen, en dan weer dikke nieuwe films maken
    is opzich een prima strategie toch..

      /   Beantwoorden  / 
  3. max

    ik heb zo’n zin in DESPICABLE ME as die in de bioscoop komt ” vooral ! ik heb deze trailer bij Shrek voor eeuwig en altijd deze voorstukje in 3D gehad die haai kwam 3 meter op me af in 3D ” en nog veel zin in DESPICABLE ME 2

      /   Beantwoorden  / 
  4. kenny

    Ja hoor concurentie eindelijk,Fox mag oppassen denk ik en dreamworks ook alhoewel dat het me opvalt bij dreamworks als je de mensen ziet ( diegene die gemaakt zijn met computer ) da die allemaal op elkaar lijken ( vergelijk de mensen van OVER THE HEGE met Monster vs. Aliens

    maar deze studio gaat het nog maken ;)

    mvg
    kenny :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Yarnick

    Ik verheug me echt op het vervolg!~
    Deel 1 was echt geweldig
    Ik zie helaas enorm op tegen die Minions sh*t.
    Weer ff uitmelken

      /   Beantwoorden  / 
  6. Timmetje

    Superfilm. Paar keer gezien tijdens lange vluchten. Dit verveelt volgens mij nooit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.