Komische strip New Kid krijgt animatiefilm

New Kid, een grappige strip van Penny Arcade, wordt verfilmd.

Van de recente animatiefilms is Rango wat mij betreft een ondergewaardeerde topper – wie van jullie heeft ‘m gezien? – maar Paramount is blijkbaar tevreden met het succes van de  leuke kameleonprent.

De studio heeft namelijk groen licht gegeven aan een nieuwe animatiefilm die gebaseerd is op New Kid, een originele stripreeks van Penny Arcade (een site vol comics van Jerry Holkins en Mike Krahulik). Het script wordt geschreven door Gary Whitta (The Book of Eli).

Het verhaal draait om Sol, de ‘new kid’ die terechtkomt in een nieuwe school op een buitenaardse planeet. Alsof dat nog niet erg genoeg is, is hij ook nog eens de enige mens tussen een heleboel vreemde aliens.

Grappig detail is dat de maker in oktober 2010 schreef dat het zijn droom was dat de strips verfilmd zouden worden door DreamWorks, Disney of Nickelodeon. Zijn gebeden lijken nu verhoord.

Rango was Paramounts eerste animatiefilm die niet door DreamWorks Animation werd gemaakt. Hun samenwerkingscontract loopt binnenkort af en mogelijk wordt dat niet vernieuwd (onenigheid over geld, wat anders). Daardoor lijkt de studio gebrand op eigen geanimeerde projecten. De nieuwe aankondiging is dus een tweede stap in de richting van de studio’s onafhankelijkheid.

Update: Een collega van FilmCentrum wees me erop dat New Kid geen stripreeks is, maar niet meer dan één pagina, iets wat bij Penny Arcade wel vaker gebeurt. Dat maakt de beslissing van Paramount – een film maken rond één stripje – wel heel opmerkelijk. Zou er een geweldig verhaal achter deze premisse schuilgaan?

Eerste (en enige?) pagina van de strip New Kid (klik voor volledige grootte)

(Via Variety)

Lees ook:Paramount richt eigen animatiestudio op
Lees ook:Paramount heeft grootse plannen
Lees ook:Johnny Depp in nieuwe animatiefilm Rango
Lees ook:Paramount maakt nieuwe SpongeBob-film
Lees ook:Dreamworks Animation in zee met Fox

Eén reactie op “Komische strip New Kid krijgt animatiefilm

  1. peter

    er is volgens mij nog nooit een leuke animatie film gekomen waar het gaat over aliens.
    planed 51 en monsters vs aliens waren niet zulke leuke animatie films.
    ik hoop als dit lekker simpel blijft en mooie animatie dat dit dan leuk word.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.