Angry Birds-film pas in 2016

De studio krijgt voor de animatiefilm hulp van een Despicable Me-veteraan.

Het lijkt toch niet zo eenvoudig om een animatiefilm (en een 52-delige serie) te maken van een populaire game met een flinterdunne verhaallijn. In april vertelde Nick Dorra, hoofd van de animatieafdeling van Rovio Entertainment, dat er dit jaar een serie rond de bekende vogeltjes zou verschijnen en een film in 2013 of 2014 zou volgen. Een nieuw persbericht kondigt echter aan dat de studio meer tijd nodig heeft.

Rovio ziet het groots en doet een beroep op bekende namen om met Angry Birds een imperium te uit te bouwen. Vorige zomer werd David Maisel aangenomen, voormalig topman van Marvel Studios (o.a. Iron Man, The Incredible Hulk, Thor en Captain America: The First Avenger). Hij werkt als executive producer aan de geplande Angry Birds-film en onderhandelt met scriptschrijvers en regisseurs.

Zopas werd ook bekendgemaakt dat John Cohen zich als producent achter de nieuwe animatiefilm schaart. Hij is vooral bekend als de producent van Despicable Me (en de bijbehorende korte films zoals Banana en Home Makeover). Daarnaast werkte hij ook mee aan Hop, enkele Ice Age-films, Robots en Horton Hears a Who. Het was ook zijn idee om de nieuwe films te maken van Alvin and the Chipmunks.

De Angry Birds-film moet in de zomer van 2016 verschijnen, wordt met de computer gemaakt en wordt – zoals bijna elke animatiefilm tegenwoordig – in 3D in de bioscoop uitgebracht. Over het verhaal is nog niets bekend, maar volgens Maisel bevat de film “alles wat Angry Birds-fans ervan verwachten, plus een heleboel verrassingen en vernieuwende ideeën en plotwendingen”. Recent werkte de studio aan een nieuwe game met personages uit de Star Wars-films. Onderaan vind je daar een geanimeerd promotiefilmpje voor.

Angry Birds Star Wars Cinematic Trailer

(Via Deadline)

Lees ook:Angry Birds wil een imperium zoals Marvel
Lees ook:Angry Birds: Van iPhone naar Hollywood?
Lees ook:Sony verdeelt Angry Birds-film
Lees ook:Super Bowl-spotje Rio en Angry Birds-trailer
Lees ook:Angry Birds-spelletje krijgt een animatieserie

2 reacties op “Angry Birds-film pas in 2016

  1. TAZ

    klinkt als goed nieuws
    alleen jammer dat we nog een jaartje langer moeten wachten op de film.
    hopelijk komt de tekenfilmserie wel eerder dan 2016 op de tv en hopelijk ook op de nederlandse disney xd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. tsss

    “i don’t want to live in this world anymore……”

    serieus… een film…?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.