Angry Birds-spelletje krijgt een animatieserie

De vogel kogel is door de kerk. Nadat er werd getwijfeld over een heuse film, komt er nu een animatieserie die gebaseerd is op het populaire spelletje Angry Birds.

Het plan van Rovio Mobile om het succes van het Angry Birds-spelletje uit te melken, vertaalt zich in een nieuwe animatieserie. Zoals we eerder al schreven werd er gedacht aan speelgoed, strips, televisieseries en zelfs een of meerdere animatiefilm(s).

In hun eerste stap naar werelddominatie maakte de Finse spelletjesmaker vandaag bekend dat het aan een animatieserie werkt. Er wordt nog getwijfeld of de serie op tv, op internet, of op beide media zal verschijnen. In een vorig interview met Rovio-CEO Mikel Hed liet hij verstaan dat ze uitkeken naar een kleiachtige stop-motionanimatie zoals de Wallace & Gromit-filmpjes van Aardman.

De uitdaging ligt hem nu ongetwijfeld in het uitschrijven van een boeiende reeks verhalen. In de – qua verhaallijn erg simplistische – game katapulteer je kwade vogels naar enkele gebouwen vol varkens. De vogels zijn namelijk op wraak belust omdat de varkens hun eieren hebben gestolen.

Cinematic trailer voor Angry Birds-game

(Via New York Post)

Lees ook:Angry Birds: Van iPhone naar Hollywood?
Lees ook:Angry Birds-makers kopen animatiestudio
Lees ook:Angry Birds-serie verschijnt dit jaar
Lees ook:Angry Birds wil een imperium zoals Marvel
Lees ook:Teaser voor Angry Birds-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.