Angry Birds-serie verschijnt dit jaar

Een animatieserie rond de bekende game met de vogels verschijnt in 2012.

Angry Birds is een ontzettend populaire game waarin vogels worden gekatapulteerd naar de huizen van de gemene varkens die hun eieren stalen. Nick Dorra, head of animation van de Finse studio Rovio Entertainment, kondigde op MIPTV aan dat de animatieserie van de game dit jaar verschijnt.

De serie bestaat uit 52 afleveringen van twee à drie minuten. De korte episodes worden wekelijks verwacht in de herfst van 2012 en zullen via verschillende kanalen verschijnen (online, tv, VOD). De uitdaging is om verhalen te bedenken waarbij de focus niet meer ligt op het katapulteren van vogels, maar op de motieven van de karakters. Iets waar in de games zelf geen plaats voor is.

Er wordt ook aan een avondvullende film gewerkt, maar die bevindt zich voorlopig nog in de ontwikkelingsfase en zal wellicht pas in 2013 of 2014 uitkomen.

Volgens Dorra is het imperium van Disney een goed voorbeeld van de weg die Rovio wil inslaan. Disney is namelijk meer dan alleen een filmstudio geworden en Rovio heeft eveneens de ambitie om een entertainmentstudio te worden in plaats van een eenzijdige gamestudio. Daar horen ook “activity parks” bij (een soort van minipretparken), die onder andere in Finland en China worden opgericht.

Een voorbeeld van de animatie voor het recentste spelletje Angry Birds Space is onderaan in dit bericht te bekijken, net als de volledige presentatie (28 minuten lang) waarin Dorra vertelt over de groei van de studio en hoe het eenvoudige spelletje een wereldwijd succes werd.

Animatiefilmpje voor Angry Birds Space

Presentatie van Nick Dorra op MIPTV

Lees ook:Angry Birds: Van iPhone naar Hollywood?
Lees ook:Angry Birds wil een imperium zoals Marvel
Lees ook:Angry Birds-spelletje krijgt een animatieserie
Lees ook:Angry Birds-makers kopen animatiestudio
Lees ook:Sony verdeelt Angry Birds-film

Eén reactie op “Angry Birds-serie verschijnt dit jaar

  1. TAZ

    dat is alvast leuk nieuws.
    ik ben benieuwd welke zender het uit gaat zenden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.