Rapunzel en de magie van de gouden lokken

Disney werkt hard aan de verfilming van Rapunzel. Een Braziliaanse blog vond in een tijdschrift over animatie enkele nieuwe tekeningen.

Het wereldbekende Rapunzel-sprookje van de Duitse broertjes Grimm wordt deze keer onder handen genomen door de animators van Walt Disney. De plot in een notendop: Rapunzel werd door een heks opgesloten in een hoge toren zonder deur, tot er op een dag een prins voorbijkomt. Hij hoort haar prachtige gezang en besluit om een einde te maken aan haar eenzame dagen in opsluiting.

Disney kennende zullen er in de studio wel enkele komische elementen of personages aan het verhaal worden toegevoegd zodat de animatiefilm ook de jongste kijkers blijft boeien. Het project is al een tijdje gaande, in 2008 gebeurde er zelfs een regiewissel. De namen die op de regisseursstoeltjes staan, zijn ondertussen die van Byron Howard (Bolt, Chicken Little) en Nathan Greno (Meet the Robinsons, Brother Bear).

De vorige topregisseur Glen Keane (The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Tarzan, Pocahontas, Aladdin) werd vermoedelijk van het project gehaald omdat hij te veel tijd zou nemen voor de film. In een persbericht van de studio was er echter sprake van gezondheidsproblemen.

Hoe dan ook, Keane zou betrokken blijven bij de productie en ook al werd er gekozen om Rapunzel met computeranimatie tot leven te brengen, toch is het altijd zijn bedoeling geweest om de film een 2D-uitzicht mee te geven.

Met behulp van ‘non-photorealistic rendering’ zou de film eruit moeten zien alsof hij getekend werd, terwijl de techniek alsnog diepte en dimensies aan de film toevoegt. Toegegeven, dat klinkt allemaal erg interessant, maar het is nog even afwachten hoe dat allemaal uitpakt.

Het project heeft alvast enkele bekende namen gestrikt. Kristin Chenoweth (Tinker Bell, Space Chimps) zal haar stem lenen aan Rapunzel. Dan Fogler (Kung Fu Panda, Horton Hears a Who) voorziet de prins van een stem. David Schwimmer (Madagascar 1/2) en Carolyn Lawrence (The Wild, SpongeBob SquarePants) zorgen ervoor dat ook de ouders een stem krijgen.

Op het nieuwe plaatje (waarop je kan klikken voor een grotere versie) zien we alvast dat Rapunzel (voorheen Rapunzel Unbraided) meer te bieden heeft dan het perfecte haar voor een reclamespotje voor de zoveelste shampoo.

Blijkbaar bevatten haar gouden lokken ook magische krachten, want op de afbeelding houdt Rapunzel een jongeman vast met haar blonde haardos. Zou de man in kwestie de prins zijn? Hij kijkt niet zo gelukkig, maar hij heeft niet het typische gezicht van een slechterik…

In september pakt Disney uit met een grote conventie over haar films. Verwacht wordt dat daar de eerste teaser of trailer van Rapunzel zal opduiken, of toch minstens enkele bewegende beelden. Voorlopig moeten we het met enkele afbeeldingen doen.

Rapunzel komt uit haar hoge toren piepen in de winter van 2010.

(Via PlanetaDisney)

Lees ook:Michelle Pfeiffer de gemene heks in Rapunzel?
Lees ook:Knappe concept art en stem voor Rapunzel
Lees ook:Prachtige Rapunzel-tekeningen in hoge resolutie
Lees ook:Concept art: De wapperende lokken van Rapunzel
Lees ook:Rapunzel en de voorspelbare shampooreclame

0 reacties op “Rapunzel en de magie van de gouden lokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.