Knappe concept art en stem voor Rapunzel

Knappe concept art en meer nieuws over de stemmen in Rapunzel

Een tekening en meer nieuws over de stemmen in de animatiefilm.

Rapunzel-regisseurs Byron Howard (links) en Nathan Greno (rechts)Het volgende project van Walt Disney is gebaseerd op het bekende sprookje van de Duitse broertjes Grimm. Regisseurs Byron Howard en Nathan Greno (respectievelijk links en rechts op de foto) vertellen in Rapunzel het verhaal over een jonge vrouw die door een boze heks werd opgesloten in een hoge toren. Tot een avontuurlijke ridder op een dag een einde maakt aan haar gevangenschap…

Onderaan vind je een schets van Rapunzel in hoge resolutie. De afbeelding dwaalt al een tijdje rond op het internet, maar verscheen nog niet eerder op deze website, dus dat maken we hierbij even goed.

Stiekeme opname van Rapunzel tijdens een voorstellingDat Rapunzel opgesloten zit, betekent echter niet dat ze de standaard hulpeloze jonkvrouwe is. Integendeel, de blonde meid met de meterslange vlecht blijkt ook nog eens haar op d’r tanden te hebben.

Ze is een sterke, onafhankelijke jongedame die weet wat ze wil, al kan ze soms ook wel eens een driftkop zijn. Maar bovenal is het eigenzinnige hoofdpersonage erg nieuwsgierig naar de wereld die ze nooit heeft kunnen ontdekken omdat ze opgesloten zat.

Hoe dan ook, Rapunzel geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze zal er alles aan doen om haar doel te bereiken, zelfs als ze haar weelderige haardos daarvoor moet gebruiken als touw, lasso of zweep.

Mandy Moore vertolkt RapunzelIn tegenstelling tot sommige eerdere berichten zal de stem van Rapunzel vertolkt worden door Mandy Moore. Behalve een bijrolletje in de tekenfilm Brother Bear 2 wordt dit voor de actrice de eerste grote rol in een animatiefilm. Voor haar collega Zachary Levi wordt het eveneens een vuurdoop. Hij zal de stem inspreken van de dappere prins Flynn Ryder. Andere bekende namen (zoals die van David Schwimmer) werden nog niet officieel bekendgemaakt en zijn dus voorlopig niet meer dan een gerucht.

België en Nederland kunnen Rapunzel in de winter van 2010 in de zalen verwachten. Meer concept art van Rapunzel in hoge resolutie kun je in ons vorige bericht bekijken.

Concept art Rapunzel (klik voor hoge resolutie)

(Via onze Hollywood-collega en een interview met Moore op RottenTomatoes)

Lees ook:Prachtige Rapunzel-tekeningen in hoge resolutie
Lees ook:Knappe afbeelding en nieuwe stem voor Disney’s Rapunzel
Lees ook:Prachtige nieuwe plaatjes voor Rapunzel
Lees ook:Concept art: “Niemand valt Rapunzel lastig, jochie”
Lees ook:Concept art: De wapperende lokken van Rapunzel

3 reacties op “Knappe concept art en stem voor Rapunzel

  1. Disney-fan

    Dit heb ik al gehoord/ gezien. :P Maar toch bedankt! :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

    Ja, het nieuws is niet zo supervers deze keer, maar ik vond toch dat het niet mocht ontbreken. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mister3ZE

    O_o

    Waouh ! J’avais déjà l’image mais pas dans une aussi bonne qualité ! Merci !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.