Henry Selick keert terug naar Disney

Henry Selick keert terug naar Walt Disney

What’s this? What’s this? Selick keert terug naar zijn roots en gaat weer aan de slag voor de studio’s van Walt Disney. Heuglijk nieuws!

CoralineHenry Selick, de regisseur van prachtige animatiefilms zoals The Nightmare Before Christmas, James and the Giant Peach en het recente pareltje Coraline, keert terug naar de Walt Disney Studios.

John Lasseter, het creatieve hoofd van Disney/Pixar, brengt de beroemde regisseur weer naar ‘huis’. Selick begon zijn carrière immers bij Walt Disney in de jaren zeventig, waar hij eerst als animator, storyboard artist en later als regisseur werkte. Het duo kent elkaar al jaren, want ze studeerden allebei aan het vermaarde California Institue of the Arts.

The Nightmare Before ChristmasToen Selick in oktober 2009 afscheid nam van Laika, de studio waar hij zijn recentste stop-motionfilm Coraline maakte, moet Lasseter zijn kans gegrepen hebben. In februari 2010 werd Selick al gespot in de studio’s van Pixar en nu blijkt dat het toen om meer dan een eenvoudig bezoekje ging. Hoewel zijn nieuwe films onder de naam van Disney zullen verschijnen, neemt Selick toch intrek op het grote domein van Pixar in Emeryville, Californië. Op die manier kan hij ook een beroep doen op de expertise en het talent van de animatiestudio waar hij veel respect voor heeft.

In 2009 zagen we knappe animatiefilms uitkomen zoals Coraline, Fantastic Mr. Fox, Mary and Max en Panique au Village. Die eerste twee werden zelfs genomineerd voor een Oscar voor de Beste Animatiefilm. Stop-motionanimatie zit helemaal in de lift en dat lijkt Disney ook weer te begrijpen. Na James and the Giant Peach mocht Selick met zijn ‘onsuccesvolle animatiemedium’ een andere baan zoeken, maar vandaag is de man weer welkom bij het Huis van de Muis. Laten we hopen dat deze kersverse reünie weer enkele lekkere vruchten voortbrengt. Perziken of andere.

(Via Variety en SlashFilm)

Lees ook:Henry Selick richt nieuwe stop-motionstudio op
Lees ook:Henry Selick maakt twee Disney-films
Lees ook:Selick verliest The Graveyard Book
Lees ook:Selick-film kost Disney vijftig miljoen
Lees ook:Disney zet nieuwe Selick-film stop

2 reacties op “Henry Selick keert terug naar Disney

  1. Paultje

    kijk das nou eens goed nieuws!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Luvlektrik

    Go Selick :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.