Duistere concept art voor Frankenweenie

Gereanimeerde honden en dreigende windmolens. Bekijk een hoop voorbereidend artwork voor Frankenweenie, de nieuwe stop-motionfilm van Tim Burton.

Frankenweenie is gebaseerd op de gelijknamige, korte film van Tim Burton uit 1984. Zijn nieuwe bioscoopfilm wordt echter een zwart-witte stop-motionanimatie die in 3D in de filmzalen wordt uitgebracht.

Het verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen (à la Frankenstein, vandaar de titel). Victor wil zijn creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar dat is niet naar de zin van het kleine monster…

Eerder kon je al enkele foto’s bekijken van de poppetjes van de twee hoofdpersonages, maar onderaan vind je nu ook een galerij met artwork van Dennis Greco. We weten dat er in de film een ‘Dutch Day Parade’ plaatsvindt (lees: windmolens, klompen, tulpen). Met een heleboel griezelige molens is Nederland alvast sterk vertegenwoordigd op het onderstaande artwork.

De nieuwe stop-motionfilm verschijnt in Amerika op 5 oktober 2012. Enkele schetsen en meer informatie over Frankenweenie vind je in onze vorige berichten.

Concept art voor Frankenweenie (klik voor hogere resolutie)

(Met dank aan mijn goede collega van Focus On Animation)

Lees ook:Tim Burton brengt Frankenweenie uit in 2012
Lees ook:Verse afbeelding uit Frankenweenie
Lees ook:Eerste afbeeldingen uit Frankenweenie [update]
Lees ook:Tim Burton vindt stemmen voor Frankenweenie
Lees ook:Bekende personages in Frankenweenie of niet?

5 reacties op “Duistere concept art voor Frankenweenie

  1. Mohegan

    Zo! Veel Nederland referenties, dat maakt mij toch wel nieuwsgierig naar deze film! Maar het kan bijna een prequel van Corpse Bride zijn qua character design!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    “Frankenweenie” was erg goed, maar heb zo m’n twijfels bij dit project. Redt Burton zo’n film zonder het talent van Henry Selick? “Nightmare before Christmas” was een stuk sterker dan “Corpse Bride”. Die laatste was zo ‘gelikt’ dat het er bijna als computeranimatie uit zag.
    Leuk overigens dat in het artwork een molen zo prominent figureert. Je ziet ook meteen dat Amerikanen geen idee hebben hoe molens werken (ik heb zelfs ooit een Amerikaan ontmoet die dacht dat er een aan- en uitknop op een molen zat om hem te laten draaien); in de twee plaatjes linksonder zou de kop van de molen nooit goed op de wind gedraaid kunnen worden, omdat dan de wieken tegen het dak van het huis zouden komen. Bij het plaatje rechtsonder is het goed begrepen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.