Paperman

Bekijk de recentste, korte animatiefilm van Walt Disney.

Paperman is een nieuwe, korte animatiefilm van Walt Disney die in de bioscoop voorafging aan Wreck-It Ralph. Animator John Kahrs (Tangled, The Incredibles) maakt zijn debuut als regisseur met het zwart-witfilmpje dat handgetekende animatie met computeranimatie combineert.

Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en draait om een eenzame jongeman uit New York. Op weg naar zijn werk ontmoet hij een beeldschone vrouw. Wanneer hij denkt dat hij haar voor altijd kwijt is, merkt hij haar op achter het raam van een wolkenkrabber aan de overkant van de straat. Om de aandacht van het meisje van zijn dromen te trekken, gebruikt hij zijn hart, zijn fantasie, een stapel papier… en een beetje geluk.

Voor Paperman werd Meander ontwikkeld, een nieuwe software die ervoor zorgt dat de computeranimatie een traditioneel uitzicht krijgt. De karakters en de achtergronden werden eerst digitaal gerenderd. Daar werd nadien overheen getekend op een nieuwe laag. Zo werden handgetekende lijnen als het ware bovenop het computerskelet gekleefd. Wanneer de 2D-animators tijdens het tekenen vonden dat een karakter stijlvoller kon of iets op een betere manier kon worden uitgebeeld, dan werd het onderliggende computermodel aangepast. Een blik achter de schermen en meer over de techniek vind je in onze vorige berichten.

De korte film is dit jaar, samen met vier anderen, genomineerd voor een Oscar.

Paperman

Lees ook:Achter de schermen van Paperman
Lees ook:Plaatjes uit Disneys Paperman
Lees ook:Nieuwe blik op Disney-filmpje Paperman
Lees ook:Concept art van Paperman
Lees ook:Poster en plot van Disneys Paperman onthuld

2 reacties op “Paperman

  1. DragonMaster

    Prachtig! Veel kans dat deze de Oscar wint, denk ik

      /   Beantwoorden  / 
  2. max

    Blijft heel mooi! En de muziek is prachtig!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.