The Illusionist komt eraan

Ontdek meer informatie en nieuwe afbeeldingen over de nieuwe tekenfilm

De nieuwe tekenfilm van Sylvain Chomet, regisseur van Les Triplettes de Belleville, gaat in première op het Filmfestival van Berlijn. Ontdek in dit bericht meer informatie over The Illusionist, net als enkele nieuwe afbeeldingen.

Afbeelding uit The IllusionistThe Illusionist is de nieuwste film van Sylvain Chomet. Zijn vorige animatiefilm Les Triplettes de Belleville was in 2004 goed voor een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm. De Franse regisseur presenteert over enkele weken in Berlijn zijn recentste, handgetekende project: The Illusionist. Het scenario is gebaseerd op een script van Jacques Tati. Het hoofdpersonage uit de film vertoont zelfs enkele fysieke gelijkenissen met de Franse regisseur, acteur en komiek.

Afbeelding uit The IllusionistThe Illusionist zou zich eerst afspelen in Frankrijk en Tsjecho-Slowakije, maar Chomet koos Schotland als nieuwe locatie. Het is vast geen toeval dat zijn studio Django Films in Edinburgh ligt. Het grootste deel van de film werd gemaakt in de studio die gelegen is in George Street, boven een pub. Met een budget van meer dan 10 miljoen Britse pond (zo’n 11,5 miljoen euro), is het volgens de krant Herald Scotland meteen ook de duurste film productie van Schotland.

Afbeelding uit The IllusionistHet verhaal gaat over een goochelaar die naar de achterzaaltjes wordt verbannen wanneer opkomende rock- en popgroepen de grotere podia veroveren. Voor de oudere illusionist zit er niks anders op dan zijn acts op te voeren tijdens tuinfeestjes of in dubieuze kelderruimtes en kleine cafés. Zijn leven neemt echter een plotse wending wanneer hij Alice ontmoet, een jonge vrouw die écht gelooft in de magie van zijn voorstellingen. Verrast door haar jeugdige en oprechte enthousiasme, probeert hij er alles aan te doen om haar illusie niet te verstoren en haar vooral niet te ontgoochelen…

De tekenfilm kende een moeizame productie en werd meerdere keren uitgesteld, maar uiteindelijk is het zo ver. The Illusionist gaat in première tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn. Het wereldberoemde festival loopt van 11 tot 21 februari 2010. Wanneer de film in de lage landen wordt wordt verwacht, is nog niet duidelijk. Pathé Distribution spreekt wel over een Franse releasedatum van 5 mei 2010. Met wat geluk mogen we de film bij ons ook rond die tijd verwachten.

Meer knappe afbeeldingen uit de nieuwe tekenfilm vind je hier en hier.

Afbeelding uit The Illusionist

(Via CartoonBrew, HeraldScotland en Pathé)

Lees ook:Eerste tekenfilmfragmenten uit The Illusionist
Lees ook:Adembenemende plaatjes uit The Illusionist
Lees ook:L’illusioniste van Chomet
Lees ook:Eerste filmposter voor The Illusionist
Lees ook:Chomets nieuwe meesterwerk: The Illusionist

2 reacties op “The Illusionist komt eraan

  1. Koeno

    YEESSS eindelijk!!! Ik zit al jaren te wachten op die release. Les Tripplets de Belleville is heerlijk en die korte film ook! Nu hopen dat de muziek net zo geweldig is!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Eindelijk!! Ben al ook lang aan ‘t wachten, want ik ben een grote fan van Chomet. Vond zijn korte “La vieille dame et les gigeons” al fantastisch toen ik die voor het eerst zag, en “Les Triplettes” behoort tot mijn absolute favorieten! Wat een heerlijk eigenzinnige stijl!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.