L’illusioniste van Chomet

In mei van dit jaar verschijnt L’Illusioniste, de langverwachte nieuwe animatiefilm van regisseur Sylvain Chomet, in de Franse bioscopen. De film wordt gedistribueerd door Pathé en de animatie wordt verzorgd door Django Films, een studio in Edinburgh. Chomet maakt gebruik van een onuitgegeven script van de overleden Franse komiek/filmmaker Jacques Tati (Les vacances de M. Hulot).

Het verhaal baseert zich op een persoonlijke brief van Tati aan diens vervreemde dochter. Chomet kreeg het script overhandigd van de jongste dochter, die specifiek vroeg om een geanimeerde verfilming, omdat ze niet wilde dat haar vader door een acteur gespeeld werd.

Het hoofdpersonage, de illusionist (een verpersoonlijking van Tati zelf), reist de wereld rond en boekt weinig succes. Wanneer hij in een geïsoleerde gemeenschap terecht komt in het Schotland van de jaren ’50, ontmoet hij een jong meisje dat overtuigd is dat hij een echte magiër is. Zijn leven verandert drastisch…

Lees ook:Eerste tekenfilmfragmenten uit The Illusionist
Lees ook:Adembenemende plaatjes uit The Illusionist
Lees ook:The Illusionist komt eraan
Lees ook:Eerste trailer voor The Illusionist
Lees ook:Chico & Rita is Beste Animatiefilm van Europa

Eén reactie op “L’illusioniste van Chomet

  1. Hans W.

    Uitgaande van de verhaalbeschrijving kan ik alleen maar REUZE benieuwd zijn naar deze nieuwe Chomet. Als het maar enigszins de kwaliteit heeft van LES TRIPLETTES ben ik nu al fan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.