Een speciale winkel voor zelfmoordenaars

Bekijk enkele knappe afbeeldingen uit een nieuwe animatiefilm over een wel heel bijzonder onderwerp: een winkel met zelfmoordspullen.

Le Magasin des Suicides is de titel van een boek van Jean Teulé, maar de bestseller verscheen ook onder de Engelse titel The Suicide Shop, met het veelbelovende citaat “You’ll die laughing” als onderschrift.

Het verhaal gaat over de aparte familie Tuvache. Zij runnen al generaties lang een winkeltje met allerlei spullen om zelfmoord te plegen. De eenentwintigste eeuw is slechts een herinnering in het geheugen van de mensheid en over de hele wereld heerst chaos. Mensen hebben de wil verloren om te leven en de lugubere familiezaak doet gouden zaken. De winkel biedt een grote verscheidenheid aan manieren om jezelf van het leven te beroven. Er is voor elk wat wils, zowel exclusief materiaal voor de rijken als goedkopere producten voor mensen met een klein budget. De familie Tuvache biedt haar morbide diensten aan met respect voor de klanten. Tot de jongste zoon iets ontdekt dat de hele zaak, die gebouwd is op ellende, in gevaar brengt: een liefde voor het leven.

De plot voor The Suicide Shop klinkt gewoonweg schitterend. Het originele verhaal en de gitzwarte humor vormen een welkome afwisseling in het landschap met brave animatiefilms die zich voornamelijk op het jonge grut richten. De film is een productie van de Parijse studio Diabolo Films en wordt geregisseerd door Patrice Leconte. Hij krijgt hiervoor hulp van Arthur Qwak, de regisseur van Chausseurs de Dragons.

Onderaan kun je de eerste afbeeldingen bekijken uit de animatiefilm, die een mengeling wordt van 2D- en 3D-technieken. Le Magasin des Suicides is nog in volle productie en wordt in Frankrijk verwacht in het eerste trimester van 2012. Hopelijk komt de film ook in België en Nederland uit.

De eerste blik op de film ziet er geweldig uit en ik heb dan ook, net als mijn Franse collega van FocusOnAnimation (waar ik de plaatjes heb ontdekt), grote verwachtingen van deze film. Wat vinden jullie van dit macabere animatieproject? Kent iemand het boek?

Afbeeldingen uit Le Magasin des Suicides (klik voor hoge resolutie)

(Via FocusOnAnimation)

Lees ook:Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Nieuwe teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Patrice Leconte maakt tekenfilm Music!
Lees ook:Leconte hoort geanimeerde Music!

5 reacties op “Een speciale winkel voor zelfmoordenaars

  1. Jeroen

    Oh ik hou van Franse Animatie, dit ziet er wederom fantastisch uit!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Ziet er goed uit! De invloed van Chomet is duidelijk te merken. Jammer dat we nog tot 2012 moeten wachten…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Luvlektrik

    Origineel en mooi getekend!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tom

    Hoe verzin je het?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rilenzo

    Op het moment ben ik het boek aan het lezen. De sfeer is luguber maar de humor is geweldig droog en zwart :

    “Wat kan ik voor u doen?” vraagt Mishima aan zijn klant.
    “Ik wil graag een touw op mezelf mee op te hangen.”
    “Wat is de hoogte van uw plafond? Dat weet u niet? Hier, neem deze. Twee meter moet genoeg zijn.” Mishima loopt naar het schap en pakt een stuk touw.
    “Kijk eens aan, de knoop is al gelegd. U hoeft alleen nog uw hoofd door de lus te doen en voilá!”

    Of:

    “Alan!… Hoevaak moet ik het je nog zeggen? We zeggen geen ‘Tot ziens’ tegen onze klanten! We zeggen ‘Vaarwel’ omdat we ze nooit meer terugzien! Wanneer ga je dat nu eens begrijpen?”

    Geniaal toch? Het boek is gevuld met passages als deze. Erg leuk, ben benieuwd naar de film :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.