Cartoon Forum: Levend speelgoed in Wubby School

Naar school gaan wordt een pretje met deze Belgische karakters.

Afgelopen week werden meer dan zestig ideeën voor nieuwe animatieseries voorgesteld op Cartoon Forum in Toulouse. Honderden Europese investeerders, producenten en televisiezenders verzamelden in de Franse stad om op zoek te gaan naar een nieuwe hitreeks.

Een van de vele projecten is Wubby School. De verhalen spelen zich af in een fantasievolle school waar het personeel bestaat uit allerlei jonge kinderen die niet ouder zijn dan vijf jaar. Zij geven er les aan tot leven gekomen speelgoed. Hun teddyberen, poppen en wagens blijven overdag normaal thuis, maar eigenlijk hebben die toch even veel recht om van alles te leren?

Aan de hand van speelgoed dat zich net als kleine kinderen gedraagt, leren de jonge personages zichzelf beter kennen en hoe ze met elkaar kunnen omgaan. Omdat het speelgoed hier de rol van kinderen vervult, kunnen onrechtstreeks ook soms wat vervelende kantjes worden behandeld (ongeduldig zijn, iets niet lekker vinden, niet willen slapen, etc.). Een groot deel van de jeugd wordt op school doorgebracht en Wubby School speelt handig in op dat belangrijke aspect uit een kinderleven.

Het idee is van Clément Calvet, voormalig CEO van Alphanim Gaumont en oprichter van de Parijse productie- en distributiestudio Superprod. Het design is echter van Belgische bodem. De karakters werden namelijk ontworpen door Eugene and Louise, de Oost-Vlaamse studio van het creatieve koppel Glenn D’Hondt en Sylvia Meert.

Het plan is om van Wubby School een serie te maken die uit 52 afleveringen bestaat van 11 minuten, al kan dat nog aangepast worden in functie van de partner (een televisiezender). De serie wordt volledig met de computer geanimeerd, maar onderaan in dit bericht vind je nog enkele plaatjes waarop de oorspronkelijke, handgetekende karakters van Eugene and Louise zijn te zien.

De serie zit voorlopig in de ontwikkelingsfase. Met wat geluk heeft Wubby School na de voorstelling op Cartoon Forum genoeg geïnteresseerde partners en dito zenders aangesproken en kan de productie snel beginnen. Onderaan vind je alvast enkele vrolijke illustraties en in afwachting van een trailer kun je op de website van Superprod het eerste, bewegende voorsmaakje bekijken. Je kunt de avonturen van de Belgische studio ook via Facebook volgen.

Enkele karakters uit Wubby School (klik voor hogere resolutie)


Lees ook:Koop je eigen Cars
Lees ook:Edgar en Weird Girl uit Frankenweenie
Lees ook:Animatieblog verslaat Cartoon Forum
Lees ook:Bijzondere trailer voor Jamie’s Dream School
Lees ook:Timmy krijgt eigen show

3 reacties op “Cartoon Forum: Levend speelgoed in Wubby School

  1. DragonMaster

    Dat ziet er inderdaad prettig uit. Die video met die snelle moves deed me een beetje aan ‘Pocoyo’ denken (en dat is een compliment). Past zo op Ketnet of Kindernet. Succes!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sam Verschraegen

    Is er per toeval ook bekend welke studio exact de animatie zal doen ?
    Is dit Superprod ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Ja, ik vermoed van wel. Er staan namelijk nogal veel Franse namen in de credits aan het einde van het filmpje dat online staat.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.