Yellow Cake is een kortfilm om van te smullen

Bekijk het knappe Yellow Cake van Nick Cross

Bekijk de knappe kortfilm die doet terugdenken aan oude tekenfilms.

Afbeelding uit Yellow CakeDrie jaar. Dat is de tijdsduur die Nick Cross nodig had om Yellow Cake te maken. Al is dat niet de werkelijke tijd die hij aan zijn nieuwste kortfilm spendeerde. Omdat de animator niet kan leven van zijn kortfilms, combineert hij zijn passie met commercieel werk. Daardoor gebeurde het soms dat hij maandenlang niet aan Yellow Cake kon werken. Halverwege het productieproces investeerde hij wel in een Cintiq tablet, wat ervoor zorgde dat het hele proces veel sneller opschoot omdat hij rechtstreeks in Flash kon tekenen en animeren. Alle achtergronden werden ook meteen in Photoshop getekend om tijd uit te sparen. Maar voor een filmpje van acht minuten met zo’n acht à twaalf tekeningen per seconde animatie, betekent dat nog steeds bijna 5000 tekeningen.

Afbeelding uit Yellow CakeZoals je onderaan kunt zien in het filmpje, houdt Cross ervan om het schattige met het gruwelijke te combineren. De personages zien er allemaal erg vriendelijk uit, maar verrichten zonder problemen de wreedste daden.

Zijn inspiratie voor Yellow Cake haalde de animator uit de beelden over de oorlog in Irak. De term yellowcake werd in die tijd vaak gebruikt voor een urianiumpoeder dat stiekem zou verhandeld worden. Meer had de fantasie van Cross niet nodig om vervolgens zijn eigen interpretatie te maken.

Afbeelding uit Yellow CakeHet filmpje heeft dus (stiekem) ook een onderliggende boodschap. Vooral op het einde word je geconfronteerd met de huidige mentaliteit die heerst over heel wat buitenlandse problemen, maar dat merk je vanzelf wel.

In ieder geval is Yellow Cake een knap filmpje dat doet terugdenken aan de tekenfilms van vroeger: de klassieke muziek, een filmpje zonder woorden en af en toe een zin die in beeld verschijnt. Omdat Cross meteen voor een internetrelease koos, kun je nu al van Yellow Cake genieten nog voor het filmpje de animatiefestivals langsgaat.

Meer informatie vind je op deze blog van de maker.

Nick Cross – Yellow Cake

(Via interessant interview op SlowDecade)

Lees ook:Korte animatiefilm: The Pig Farmer
Lees ook:Eerste trailer voor Black Sunrise
Lees ook:The Waif of Persephone: Griekse mythologie in een hedendaags jasje
Lees ook:Magere Hein krijgt het deksel op zijn neus
Lees ook:Ke$ha stapt in de Yellow Submarine

2 reacties op “Yellow Cake is een kortfilm om van te smullen

  1. Tommy

    Wauw, zo mooi en authentiek!
    Geweldige ventjes ook, door hun witte broek en witte muts lijken het wel smurfen :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rex

    heel goed gedaan.
    goed thema idd.
    en erg mooi gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.