The Waif of Persephone: Griekse mythologie in een hedendaags jasje

Bekijk de kortfilm The Waif of Persephone van Nick Cross

Bekijk The Waif of Persephone, een kortfilm die gebaseerd is op het klassieke verhaal van Persephone, de Griekse godin van de lente die ontvoerd werd.

Afbeelding uit The Waif of PersephoneVolgens de Griekse mythologie is Persephone de godin van de lente. De jonge, bekoorlijke vrouw werd door een jaloerse Hades ontvoerd naar de onderwereld, waar ze met hem moest trouwen. Zonder haar werd de aarde een schrale plaats, want zonder de lente was alles onvruchtbaar.

Opdat er een einde aan de hongersnood zou komen, beval haar vader Zeus zijn broer Hades om haar weer vrij te laten. Maar voor die haar liet gaan, liet hij Persephone iets eten, waardoor ze altijd naar de onderwereld terug zou moeten keren. Vanaf dan zou Persephone steeds een tijdje op aarde, dan weer in de onderwereld doorbrengen, wat de afwisselende seizoenen in een jaar verklaart.

Afbeelding uit The Waif of PersephoneAnimator Nick Cross (die je misschien nog kent van de kortfilm Yellow Cake, die we al eerder in dit bericht bespraken) nam de mythe als basis voor zijn kortfilm The Waif of Persephone. In zeven korte hoofdstukken vertelt hij zonder dialoog het verhaal, maar in een iets modernere setting. Net zoals Yellow Cake is de kortfilm in Flash gemaakt en in de stijl van vroegere tekenfilmpjes. Shots met een stukje tekst vervullen de rol van een verteller en het filmpje werd door een wazige filter gehaald waardoor het een bijzondere sfeer opwekt.

The Waif of Persephone is ook een kortfilm met een moraal. Compromissen die op het eerste gezicht voordelig lijken, hebben achteraf vaak ook een nadelige kant. En dat is iets wat de personages in de kortfilm aan den lijve ondervinden…

Meer over de maker en zijn werk op http://pyatyletka.blogspot.com.

Kortfilm The Waif of Persephone

(Via ItsArtMag)

Lees ook:Korte animatiefilm: The Pig Farmer
Lees ook:Eerste trailer voor Black Sunrise
Lees ook:Moon Goddess
Lees ook:Koppige ezels vind je overal
Lees ook:Red: Roodkapje voor grote kinderen

2 reacties op “The Waif of Persephone: Griekse mythologie in een hedendaags jasje

  1. Jeroen

    Kvind het net iets te veel John K. voor z’n eigen goed maar toch amusant.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    De animatie lijkt inderdaad erg op die van Kricfalusi, maar ik kan daar zelden genoeg van krijgen! Ik vind Nick Cross een van de meest inventieve (en productieve) animators van de afgelopen jaren. Van John K. heb ik al tijden niks leuks meer gezien…
    Ga zo door, Nick!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.