Till Dance do us Part

Till Dance do us Part

Bekijk de leuke, korte tekenfilm van Nederlandse bodem.

Till Dance do us PartOok koppels die vroeger niet van de dansvloer waren weg te slaan, worden oud. In de korte animatiefilm Till Dance do us Part volgen we een oude man in een rolstoel die van zijn laatste dagen wil genieten, maar door zijn danszieke vrouw niet met rust wordt gelaten.

De korte tekenfilm werd gemaakt door vier animatiestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht: Tom Mourik (animation, concept art), Jessy Suharyanto (character design, animation), Thijs Viegers (storyboard, animation, effect animation) en Ben Vinkenburg (storyboard, backgrounds, compositing, 3D animation). Voor het muzikale aspect werden ze bijgestaan door Jochem Weierink (music) en Erik Griekspoor (sound design).

In augustus vorig jaar studeerden de vier bachelors in de animatie af met een iets ruwere versie. Goed genoeg om te slagen, maar niet goed genoeg voor de makers zelf. Daarom werd besloten om – naast hun werk als freelance animator/illustrator – de film tot in de puntjes af te werken tot ze zelf volledig tevreden waren met het eindresultaat.

“In die extra tijd hebben we vooral gewerkt aan de belichting van de karakters en de integratie van de tekeningen met de achtergronden”, aldus Thijs Viegers. “Een exacte productielengte kan ik niet echt bedenken omdat we na het afstuderen geen vaste tijden hebben kunnen draaien. Ik hou het maar op ongeveer een jaar, dat klinkt al lang zat.”

Till Dance do us Part is op digitale wijze tot stand gekomen. Alles is digitaal geanimeerd (getekend via tablets), met uitzondering van de rolstoel en enkele achtergrondeffecten waarvoor uit praktische overwegingen 3D-animatie werd gebruikt. Een verzameling voorbereidend artwork (schetsen, color scripts…) en meer informatie over de korte animatiefilm en de makers vind je op deze website of via Facebook.

Tip: Blijf ook tijdens en na de credits kijken.

Korte animatiefilm Till Dance do us Part

Lees ook:Bigfoot
Lees ook:Nieuwe beelden uit Dance Pantsed
Lees ook:Korte animatiefilm: How to Dance
Lees ook:The HKU Series: Thijs Viegers’ liefde voor explosies
Lees ook:Trailer The Dark Knight Returns Part 2

2 reacties op “Till Dance do us Part

  1. DragonMaster

    Vet gemaakt filmpje! Goeie muziek ook

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.