Trueba plant Tenorio en Garriris-film

Twee volwassen animatiefilms van de Chico & Rita-regisseur.

De tekenfilm Chico & Rita (2010) werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm en werd verkozen tot de Beste Animatiefilm van Europa. Fernando Trueba en Javier Mariscal, twee van de drie regisseurs, werken nu aan twee nieuwe films.

Een ervan is Tenorio, een geanimeerde documentaire die we al eerder aankondigden. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Braziliaanse pianist Francisco Tenorio Jr. De bossanovamuzikant verdween op mysterieuze wijze tijdens een reeks concerten in Argentinië. Regisseur Trueba schrijft het script en Mariscal wordt de coregisseur van de prent.

Daarnaast werken Mariscal en schrijver Ivan Moral ook aan een avondvullende adaptatie van Los Garriris. Dat is een stripreeks uit 1974, gemaakt door Mariscal. De animatiefilm wordt volgens Trueba “een verhaal vol seks, drugs en rock-’n’-roll in de jaren zestig op de Balearen (een Spaanse eilandengroep)”. De regie komt in handen van Trueba en coregisseur Mariscal.

Garriris is de naam die Mariscal in zijn strips gaf aan de fantasievolle wezentjes die altijd kwaad waren op de wereld. Ze zijn Mariscals eigen, ietwat psychedelische versies van Disney-personages (eentje is zelfs een muis). Centraal staan de avonturen van Fermin (de grote) en Piker (de kleine). Later kreeg het duo gezelschap van Julian, een slimme hond die vaak vist. De Garriris rijden vaak met hun Vespa naar het strand, op zoek naar vrouwen en plezier.

(Via Variety en PaulGravett – Afbeeldingen uit Los Garriris)

Lees ook:Fernando Trueba werkt aan Tenorio
Lees ook:Chico & Rita is Beste Animatiefilm van Europa
Lees ook:Chico and Rita opent Hollands Animatiefestival
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2011 bekend
Lees ook:Stijlvolle trailer voor Chico and Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.