Wat geruchten voor de zondag

The SpiritAch, waarom ook niet… Het is zondag, tijd voor wat lekkere geruchten!

Komt er echt een Pixar-versie van Will Eisners The Spirit?

En gaat
Disney inderdaad een nieuwe Fantasia maken, maar dan met world music,
getiteld Musicana?


Achter gesloten deuren
Van Pixar weet je nooit echt waar ze mee bezig zijn. Nu ja, we weten dat Cars er dit jaar aan komt, en dat er volgend jaar een film met de titel Ratatouille verschijnt (die net als Flushed Away over een rat gaat). Maar aangezien een beetje animatiefilm een paar jaar werk kost, moet het binnen de Pixar-muren allang bekend zijn wat er nog meer komt. Ze zwijgen er alleen in alle talen over. Time.com had er onlangs echter wel een berichtje over. Volgens Time zou Brad Bird – de regisseur van Pixars The Incredibles – zijn zinnen hebben gezet op een film noir. Animatiefilm noir, dan. Hij zou de comic The Spirit van Will Eisner willen animeren. Nou moet gezegd dat er over Brad Bird ook wordt gezegd dat hij bezig zou zijn met een project getiteld Ray Gunn, en aangezien hij vermoedelijk maar aan één film tegelijk werkt, zit iemand er flink naast.

Fantasia spin-off
Pixar-genie John Lasseter heeft het ondertussen ook voor het zeggen bij Disney Animation, en hij zou de mensen daar warm maken om weer te beginnen met 2D-animatie. Handgetekende animatie dus, waar ik het gisteren ook al over had. Lasseter mag dan een pionier zijn op CGI-gebied, maar zijn ‘roots’ liggen bij de ouderwetse cell-animatie, en hij zou daar (zo wordt gezegd) graag weer eens wat mee doen. Een project waarover geruchten de ronde doen is Musicana: een zelfde soort film als Fantasia en Fantasia 2000, maar dan niet met klassieke muziek, maar ‘world music’. Het idee bestaat al langer bij Disney, en Lasseter zou het op willen pikken.

Of het allemaal waar is? Geen idee. De kans van niet, lijkt me groter dan de kans van wel. Maar in ieder geval lekkere geruchten om op deze zondag even over te mijmeren!

Lees ook:Komt Pixar met Cars 2?
Lees ook:Trailer kondigt Blu-ray van Fantasia en Fantasia 2000 aan
Lees ook:5 Disney Classics op Blu Ray
Lees ook:John Ratzenberger is een rat
Lees ook:Geruchten over nieuwe Pixar-film: W.A.L. – E

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.