Komt Pixar met Cars 2?

Er doen de laatste tijd nogal wat geruchten de ronde op het web dat Pixar zou werken aan Cars 2. Zoals wel vaker in dit soort gevallen, wordt er gesproken over een 'very reliable source', zonder te vermelden wie dat dan is. Zulke berichten kun je vaak linea recta naar de prullenbak verwijzen. Maar ditmaal duikt er steeds een detail op dat wat concreter lijkt te zijn: Paul Newman (de stem van Doc Hudson) zou hebben gezegd dat hij is benaderd voor een vervolg op Cars. Is het dan toch waar?


Onwaarschijnlijk
Ik vind het onwaarschijnlijk. Ten eerste omdat ze bij Pixar een spuughekel hebben aan sequels. De grote mannen achter Pixar (John Lasseter, Ed Catmull, Brad Bird) hebben keer op keer aangegeven dat ze geen fans zijn van vervolgfilms. Toy Story 2 was de uitzondering, omdat het verhaal zich zo goed leende voor een vervolg. Zo goed zelfs, dat er ook Toy Story 3 komt. Maar wat Lasseter en de zijnen betreft, is Toy Story de uitzondering. Liever werken ze aan nieuwe films.

Onwaarschijnlijk II
Er is nog een reden dat Cars 2 mij onwaarschijnlijk in de oren klinkt: het lijkt een onlogische keus. Het verhaal van Cars was behoorlijk afgerond, met weinig openingen voor een vervolg. Als Pixar zo nodig een sequel zou willen maken, lijkt een tweede deel van The Incredibles veel voor de hand liggender. Die film eindigt notabene met een verwijzing naar een nieuw avontuur! Daar komt nog eens bij dat Cars niet het grootste commerciële succes van Pixar is. Een vervolg op Finding Nemo zou in dat licht weer veel logischer zijn. Ofwel: ik geloof niet zo in Cars 2.

Wat is er dan aan de hand?
Als Paul Newman zich daadwerkelijk heeft uitgelaten over
een vervolgproject van Cars, dan kan dat natuurlijk van alles betekenen. Misschien gaat het om een nieuwe Cars-game waarvoor zijn stem nodig is. Of om een kort filmpje met Doc Hudson in de hoofdrol, als bonus voor een nieuwe, extra deluxe Cars-dvd. Dat lijken mij waarschijnlijker scenario's. Jammer? Wat mij betreft niet. Cars was een prachtfilm qua animatie, maar van alle Pixar-films niet de sterkste qua verhaal.

Lees ook:Geen Doc Hudson in Cars 2?
Lees ook:Vervolg op Monsters Inc geen gerucht meer?
Lees ook:Brad Bird staat open voor The Incredibles 2
Lees ook:Eerste afbeelding met nieuw personage uit Cars 2
Lees ook:Eerste clip uit Cars Toon Air Mater

35 reacties op “Komt Pixar met Cars 2?

  1. M

    Ik vond Cars persoonlijk, na A Bugs life de slechtste Pixarfilm.
    Met vervolgfilms moet soieso gestopt worden. Shrek III is om te huilen, laat staan nummer IV en V.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Musical-Info.nl - Dé musicalsite met gratis magazine!

    Ratatouille draait anders ook niet goed voor Pixar begrippen. Tuurlijk een opbrengst van 47.000.000 in 1 weekend is hoog. Maar dat is maar een schijntje als je vergelijkt met films als Shrek, Ice Age, Finding Nemo…

    Misschien wil Pixar (ondanks dat ze er geen fan van zijn) teruggrijpen op oud succes?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ferry Piekart

    @Thomas2: Ik kan me wel voorstellen dat ze willen teruggrijpen op oud succes (of misschien dwingt Disney ze ertoe), maar dan is Cars nog steeds een onlogische keuze… Cars is niet echt ‘oud succes’… dan zouden ze bijvoorbeeld Finding Nemo 2 moeten maken!

      /   Beantwoorden  / 
  4. kevin

    dat er moeilijk een vervolg kan komen van CARS is wel te begrijpen, het verhaal is inderdaad afgerond maar wilt niet zeggen dat het niet mogelijk is. Een ander verhaal kan er in komen met dezelfde figuren. Ik hoop intans wel voor een vervolg. Cars was een film die ik meermaals in de metropolis te Antwerpen ben gaan zien. het is een film dat je echt vasthoud en je meetrekt in het verhaal en de geschiedenis van route 66. En ondanks er gezegd wordt dat het geen succesvolle film is zou ik toch maar eens opzoeken wat de cijfers zeggen en de reactie’s van mensen na de film te hebben gezien.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Goozle

    Cars was misschien aan de bioscoopkassa niet de meest succesvolle film maar laten we niet de merchandise-rechten vergeten. Na Jurassic Park is er waarschijnlijk geen film geweest die zo’n succesvolle merchandise heeft gehad. Auto’s, kleding, stepjes, tekenspullen etc.
    Alles met een Cars logo erop is niet aan te slepen. Disney haalt hier bakken met geld mee binnen en de markt wil heel graag een vervolg om deze gigantische hype nog even door te trekken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. esteban

    Hype? Eerlijk gezegd denk ik dat je het een tikkeltje verkeerd ziet ivm die merchandise, Goozle.

    Inderdaad, er zijn immens veel dingen van ‘Cars’ op de markt gekomen. En (vb) de speelgoedwinkels staan er zelfs nu nog vol van.

    De reden dat je tegenwoordig overal nog Cars-dingen tegen komt, is nét omdat het nooit écht heeft verkocht zoals verwacht. Het zijn nog steeds dezelfde dingen die overal zijn te vinden als toen de film in de zalen kwam. De prijzen zijn ook opvallend lager dan in die periode. En je merkt ook wel dat die dingen gewoon blijven liggen.

    ‘k Vrees eerder dat we hier met veel overschotten hebben te maken als het op de Cars-spullen aankomt.

    Ik kan het natuurlijk ook verkeerd inschatten, maar ik ben nogal een filmmerchandise-liefhebber en de bovenstaande dingen zijn mij toch niet ontgaan.

    Jammer dat er zo weinig van ‘Ratatouille’ is te vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Goozle

    @esteban:

    Ik weet uit eerste hand dat de merchandise gigantische omzetten genereerd.
    Het gaat dan wel om de doelgroep van 3-6 jaar en ik heb het niet over volwassenen Ik importeer en verkoop het namelijk zelf. Vraag is enorm hoog en hoger momenteel als toen de film uitkwam en dat midden in de zomervakantie.

      /   Beantwoorden  / 
  8. esteban

    Dan klopt mijn redenering maar half en was ik deels verkeerd. Het verklaart meteen ook waarom de winkels nog steeds vol staan met die dingen.

    Toch begrijp ik niet waarom die rekken dan overvol blijven hangen (zonder constant aan te vullen*) en de prijzen plots opvallend lager liggen. Als je er immens veel van verkoopt is dat logisch, maar dat lijkt niet het geval.

    * Juist, met de speelgoedwinkel (grootste in omstreken) om de hoek en concurrenten op 5 minuten van je deur, vallen die dingen nu eenmaal in het oog. Ik geloof je natuurlijk op je woord, no doubt, maar ik begrijp niet goed waarom het dan lijkt alsof ze er niet van af geraken.

    Hetzelfde lijkt namelijk aan de gang met het Cars-schoolgerei dat nu bij de desbetreffende ketens ligt. Die stapels zakken niet tegenover de andere kaften en stiftjes en dergelijke.

    Maar je zal natuurlijk wel weten waarover je praat. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  9. kevin

    er blijven inderdaad wat overgebleven speelgoed in overstock. dat valt mij ook op maar wat mij ook op valt is dat er ook nieuw speelgoed wordt ontworpen en die verkopen wel goed. dan nog te zeggen dat in belgie minder cars speelgoed is dan vb: parijs. in parijs vind je heel veel van cars. alleen om te vragen of het goed verkoopt kan ik niet weten. ben niet goed in frans

      /   Beantwoorden  / 
  10. Goozle

    @ esteban

    Ik snap je redenering hoor en ik moet toegeven dat je deels gelijk hebt.
    Het probleem bij iets wat in eens zo populair word is dat ze (letterlijk en figuurlijk) de meest gekke dingen gaan maken. Soms dus ook dingen waar echt niemand op zit te wachten. Vandaar dat je dus van sommige dingen stapels ziet waar ze niks van verkopen. De echt leuke dingen van Cars (o.a. de echte auto’s en speelsets) zijn niet aan te slepen en kan Mattel Europe inc. dus ook regelmatig niet leveren aangezien USA voorrang heeft/krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mathieu Devriese

    Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat er een vervolg komt op de schitterende CARS-film, mijn kinderen zijn er verzot op, ze hebben de dvd en kijken er sedert december 2006 WEKELIJKS naar!!

    Steeds krijg ik van mijn oudste zoon (5 jaar) terug de vraag wanneer er een vervolg komt, ik hoop dat ik het hem vlug zal kunnen meedelen.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Bas

    Flauwekul. Ik betaal me maf aan cars autotjes en weet ik wat. Mijn zoontje van bijna 3 krijg ik bijna niet in slaap voordat hij een stukje van cars mag zien. Eerste wat ie zegt als hij wakker wordt is iets over cars (McQueen, king, sjikshiks…) Misschien ook weer de andere kant van het verhaal, maar er zijn overduidelijk meer dan genoeg fans voor een deel twee.

    (financieel gezien zou ik 1 deel niet erg vinden overigens :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. esteban

    Oh, neen. Een vervolg zou wel het laatste zijn dat ik wil zien. Met een hoop speelgoedvriendjes kan je immens veel kanten op, maar het verhaal van Cars is wel verteld. Pixar moet geen vervolgfabriek gaan worden … en het ziet er voorlopig naar uit dat dat ook niet zal gebeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  14. tjeuten

    er komt wel degelijk een 2de game en dat weet ik zeker omdat ik zelf dus een gamer ben en dus de gameindustrie op de voet volg
    voor de film weet ik het niet maar ik ben er zeker nie tegen vond het een goeie film en mijn jongere broer die vond hem helemaal fantastisch ben in februari trouwens in venetie geweest en daar de disneywinkel gezien en idd er is daar een groter aanbod qua speelgoed van cars en andere films dan in belgie

      /   Beantwoorden  / 
  15. Linda

    Ook hier is Cars nog altijd een groot succes. De film gaat minstens eenmaal per week aan voor middelste (5), en zijn liefste wens voor Sinterklaas: autootjes van Cars. Eerst had hij genoeg aan Bliksem en King, maar hoe vaker hij de film ziet, en hoe ouder hij wordt natuurlijk, hoe meer karakters hij gaat kennen en wil hebben om allerlei scenes na te spelen (en zelf nieuwe te verzinnen – misschien kan hij meehelpen aan het script voor Cars 2). En als je denkt dat die autootjes voor het grijpen liggen in de winkel heb je het mis (hier is dat in elk geval niet zo), wel kan je ze (soms voor echte woekerprijzen) kopen op Marktplaats. Nou ja, je moet er wat voor over hebben he… ;)

    Cars 2… zou best welkom zijn hoor, maar wordt vast nooit zo leuk als de eerste.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Wendy

    Niet te geloven wat een groot merchandisingfenomeen Cars is geworden! De hele Bart Smit ligt er nog altijd vol van!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Cars

    Bij een nieuwe film hoort natuurlijk een nieuwe game. Rechtstreeks uit de studio’s van Disney’s collega’s van de Pixar studio komt dan ook het vervolg op de animatiefilm Cars. Cars: Mater-Nation gaat de film heten, net als het spel.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Bas

    Wel vreemd. Iedereen ziet die dingen overal liggen, maar ik heb een flink aantal steden afgezocht (en internet) naar een vervanging voor een gemolde takel. (Ze kunnen tamelijk slecht tegen de zandbak)

    Ik woon duidelijk in de verkeerde stad wat dat betreft.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Wendy

    @Cars: er is verder nog niets bekend over een sequel hoor. Mater-nation is dacht ik gewoon de titel van het spel.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Eddie

    Of de fim een vervolg krijgt dat hoop ik voor mijn kinderen van wel!!
    Wat zeker is dat er in USA een vervolg is op de racegame zie onderstaande tekst van een usa website afgehaald. kost $29.82
    ******************************************
    Cars Mater-National features an all-new International group of racers vying for their chance to compete against Lightning McQueen in the First Annual Mater-National Race Festival, hosted by Lightning?s best friend, Mater.

    Explore the new and improved open world of Radiator Springs, play in the all-new Monster Mode, jump into the fast lane with 6 new Inter?national racing competitors, burn rubber on new tracks, and twist and turn your way through new mini-games like Ramone?s Rhythmic Rumble and Fillmore?s Fuel Frenzy.

    Features Include:

    Explore the new and improved open world of Radiator Springs, Lightning McQueen?s new Racing Headquarters, and practice facility
    Over 20 challenging mini-games
    5 exciting new international characters
    Multiple new adrenaline-packed tracks to race on
    New ?Monster Mode?
    Go head to head with over 10 multiplayer games

      /   Beantwoorden  / 
  21. Ferdi

    Ik kan me indenken dat gezinnen die alleen meisjes en geen jongens hebben gruwelen van Cars.Maar als je 2 jongens hebt net als ons is het gewoon een prachtige flm.
    Ik heb alle pixar films tot nu toe gezien en Cars hoort toch echt in de top 3 thuis.
    Het is niet aannemelijk dat Cars een vervolg krijgt omdat daar inderdaad geen ruimte voor is gelaten(al kunnen ze daar bij Pixar best wat op bedenken lijkt me).
    De verkoop van Carsspullen loopt toch echt wel goed bij ons in de buurt omdat je regelmatig lege schappen aantreft en de verkoper verteld dat als hij besteld het een tijd duurt voordat hij weer iets krijgt van de leverancier omdat ze de spullen niet aangesleept krijgen.Een heel verschil met bv Ratatouille waar overvolle schappen van zijn.
    Wat mijn 2 zoons betreft mag er best een vervolg komen op Cars!!!

      /   Beantwoorden  / 
  22. Michiel

    Ik ben normaal helemaal niet van die jongensachtige films, maar Xars vond ik na Finding Nemo de best Pixar-film, k vind m echt fantastisch…
    Ik zag laatst Cars-wagentjes bij de Bart Smit van Toy Story en Monsters Inc, TE leuk gewoon!!! :D

      /   Beantwoorden  / 
  23. MASTERBEEBO

    Mocht er iemand op zoek zijn naar de miniatuurautootjes van cars aan zeer aantrekkelijke prijzen graag een seintje via [email protected]
    Het loont de moeite!!!

      /   Beantwoorden  / 
  24. shrekdederde

    Misschien is Cars 2 nog niet zo slecht

      /   Beantwoorden  / 
  25. yarne

    ik ben wel al bijna 15 en ik heb kennis gemaakt met de film enkele weken geleden toen ik op reis was met vince die 6 jaar was . hij zeurde de hele tijd dat we hem eens zouden zien en dan heb ik maar toegegeven met als resultaat dat ik de film ondertussen al 20 keer gezien heb .
    ik heb zelfs het spel op de playstation heb gekocht en ik een grote fan van de film ben
    daarom zou ik zeggen maak de 2de film zo snel mogelijk ik zou er echt mee doorgaan want ik vind dat in heel het verhaal ook een leerzame boodschap in zit

    je zou er groot en klein mee plezieren

      /   Beantwoorden  / 
  26. howard

    cars 2 komt er dus degelijk wel
    dus zou de schrijver van dit stukje hierboven eens grondig zijn mening mogen herzien of zwijgen in het vervolg
    zo was duidelijk dat hij niet in de toekomst kan kijken;
    en dat zijn mening totaal van de pot is gerukt
    een zekerheid in hollywood
    en dit is sequels of de film nu goed of slecht is of die nu veel of weining opbrengt
    wie mij niet gelooft bel disney
    of bekijk dit artikel
    cars 2 voor 2012
    http://movies.yahoo.com/mv/news/va/20080408/120770918200.html

      /   Beantwoorden  / 
  27. cheese

    In het begin dat Cars was uitgebracht dacht ik ook dat het gauw over zou wezen…..maarrrr we zijn inmiddels 2 jaar verder en mijn Zoon van 4 praat en denkt nergens anders over. En heeft inmiddelsde hele collectie mini auto’s gespaard!! Prachtig om te zien. Dus kom maar op met deel 2.

      /   Beantwoorden  / 
  28. ACinema

    het zou heel fijn zijn mocht er een cars 2 komen. ik heb gehoord, dat cars 2 voor 2012 zou zijn. ik ben benieuwd, laat maar komen die film. ik zal ondertussen nog maar naar de 1 zien :p

      /   Beantwoorden  / 
    1. Donnie Thehague

      Thank u very mug SHO-GRL Wendy

        /   Beantwoorden  / 
  29. Daimy

    ik vond cars een superfilm en hoop op een cars 2!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  30. Harmke

    Het zou toch cute zijn dat er een baby-Cars kwam? Ik bedoel, bij de Lion Kind waren de vervolgen ook steeds weer met een kind tussen de twee hoofdrolspelers…
    Ik zou het wel leuk vinden! Mijn zoontje kan daarnaast geen genoeg krijgen van deel 1, wij zijn er inmiddels een beetje op uitgekeken. Doe mij maar deel 2!

      /   Beantwoorden  / 
  31. davy

    kijk even op wikepedia onder cars dan zie je ook de releas datum van andere pixar films

      /   Beantwoorden  / 
  32. Donnie Thehague

    Ferry beste jongen, ik vindt dat je bovenstaand artikel te weinig objectief bent geweest en meer voor jezelf hebt gesproken. Het klinkt alsof je zelf alleen dochters thuis hebt of iets in die zin. Maar goed, moge het duidelijk zijn dat je ongelijk zeer binnenkort wordt bewezen. Want jawel jongens en meisjes Cars2 is ge-announced voor 2011. Cars is een topfilm voor jong en oud. Veel mensen die de premiére toendertijd gemist hebben die zijn naderhand toch gaan kijken en die blijven nog steeds kopen omdat het één van Pixar’s mooiste films is,
    and that’s a fact

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.