Geen Doc Hudson in Cars 2?

Doc Hudson niet langer meer in Cars 2?

Volgens nieuwe informatie zou vaderfiguur en racekampioen Doc Hudson niet meer in het vervolg op de animatiefilm Cars verschijnen.

Doc Hudson uit CarsVolgend jaar wordt het vervolg op Pixars racefilm Cars verwacht. De animatiefilm zal vermoedelijk naar de titel Cars: World Grand Prix luisteren. Veel details over de tweede film zijn er nog niet, maar in deel twee doen Lightning McQueen en zijn maatje Mater mee aan een indrukwekkende race rond de wereld. Het duo reist van Japan naar Frankrijk en van Italië naar Engeland om er tegen de razendsnelle concurrentie te racen op de bekendste circuits. Maar Mater zou Mater niet zijn als hij er niet voor zou zorgen dat ze per ongeluk in een spannend avontuur verwikkeld raken…

Doc Hudson uit CarsIn Cars (2006) vertolkte de 81-jarige Paul Newman de stem van de racekampioen Doc Hudson, de vaderfiguur van het dorpje Radiator Springs en later ook de mentor van McQueen. Volgens een interview met Larry The Cable Guy, de stem achter Mater, zal Cars 2 het echter zonder Doc Hudson moeten doen. De plannen voor een sequel waren er al voor Newman in september 2008 overleed aan de gevolgen van longkanker, maar naar verluidt zou het personage nu uit respect uit de animatiefilm worden geschrapt.

Doc Hudson uit CarsDe studio wilde eerst nog op zoek gaan naar een nieuwe stem, maar vond dat onrespectvol voor het onvervangbare talent van Newman. Wel zou in de film een soort van eerbetoon aan de bekende acteur verwerkt worden. Toch is het een merkwaardige beslissing, want voor de aankomende Toy Story 3 koos Pixar na de dood van Slinky-stem Jim Varney wél voor een vervanger in de vorm van Blake Clark. Blijkbaar is het personage Doc Hudson niet zo onmisbaar als de uitrekbare speelgoedhond.

Doc Hudson uit CarsJohn Lasseter geeft voor de Cars-opvolger het regisseursstoeltje door aan Brad Lewis. De producer van Ratatouille maakt hiermee zijn regiedebuut. Voor iedereen die vindt dat de sequel louter een commerciële zet is om het succes van de eerste film uit te melken, heeft Lasseter drie woorden: Toy Story 2. Tegen zo’n veelbelovende uitspraak kunnen we natuurlijk niets inbrengen…

Op anderhalf jaar tijd kan er echter nog veel veranderen en het zou niet de eerste keer zijn dat Pixar het helemaal over een andere boeg gooit. Maar in het slechtste geval kun je met de afbeeldingen in dit bericht nog een keer genieten van Doc Hudson in hoge resolutie.

Cars 2 wordt in juli 2011 verwacht in de bioscoopzalen.

Fragment uit Cars met Doc Hudson

(Via PixarPlanet)

Lees ook:Eerste afbeelding met nieuw personage uit Cars 2
Lees ook:Komt Pixar met Cars 2?
Lees ook:Bekende personages uit Cars 2 stellen zich voor
Lees ook:Drie nieuwe clips uit Cars 2
Lees ook:Eerste explosieve trailer voor Cars 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.