Pixars Brave maakt indruk op D23

Meer details over Pixars eerste sprookje en nieuwe stukjes artwork.

Op de D23-expo stelden regisseur Mark Andrews en producent Katherine Sarafian de volgende animatiefilm van Pixar voor. Brave is in vele opzichten iets nieuws voor de animatiestudio: het eerste sprookje, de eerste film die zich in het verleden afspeelt en de eerste film met een vrouwelijke hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in Schotland (de 10e eeuw) en draait om Merida, een stoere prinses en een getalenteerde boogschutter. Wanneer ze een verkeerde beslissing neemt en het koninkrijk in gevaar brengt, zoekt ze het avontuur op om haar fout weer goed te maken.

Het publiek kreeg enkele (onafgewerkte) fragmenten te zien die onder meer de boogschutterskwaliteiten van de roodharige prinses benadrukten. Je kunt de details lezen door het onderstaande tekstblok te selecteren:

[beschrijving fragmenten] In de eerste clip was te zien hoe Merida – al galopperend op haar paard – naar de doelwitten schiet die ze aan de bomen ophing. Tot haar paard abrupt stopt en ze op de grond wordt geslingerd. Ze staat op, wrijft de modder van haar gezicht en gooit het naar haar paard, dat het terug in haar gezicht blaast. Aan de gezellige sfeer komt een einde wanneer het silhouet van een beer opduikt in de verte.

In het tweede voorsmaakje strijden de sullige zonen van de drie machtigste lords (MacIntosh, Dingwell en MacGuffin) om de hand van Merida, die met geen van de drie wil trouwen. De drie moeten hun kwaliteiten met pijl en boog bewijzen. Wanneer een van hen toevallig in de roos schiet, grijpt Merida in. Ze snelt de schietbaan op en vertelt dat ze om haar eigen hand strijdt. Queen Elinor probeert haar dochter tegen te houden, maar als een ware Robin Hood mikt Merida drie keer in de roos, waarbij ze met haar laatste pijl die van de derde kandidaat volledig doorboort. [/einde beschrijving]

De regisseur (die voor de gelegenheid een kilt droeg) verklapte dat de blauwe lichtjes (afgebeeld op de poster) ook een rol spelen in het verhaal. Het zijn will-o’-the-wisps, die volgens de legende op magische wijze de toekomst kunnen veranderen. Om van Brave een historisch geloofwaardige animatiefilm te maken, ging een team van kunstenaars twee keer naar Schotland om traditionele gebouwen en kostuums te bestuderen, al mag volgens Steve Pilcher (production designer) niets er beter uitzien dan Merida’s rode haardos. In Brave zullen dus heel wat Keltische en Pictische elementen verwerkt zitten.

Vroeger, toen Brenda Chapman nog aan het hoofd van de film stond (en de studio’s eerste vrouwelijke regisseur zou worden), zou meer dan 80% van de film zich in de besneeuwde hooglanden afspelen. Dat idee verdween echter als sneeuw voor de zon toen Andrews het van haar overnam. John Lasseter vertelde dat de bekende Pizza Truck ook in Brave verscholen zit, hoe gek dat ook mag klinken voor een film zoals deze.

Op alle websites die ik afschuimde op zoek naar informatie (een vijftigtal, gok ik) waren alleen maar positieve reacties op het gepresenteerde materiaal te lezen. Het lijkt erop dat Brave erg hoge verwachtingen heeft in te lossen. Onderaan vind je enkele foto’s van de presentatie, stukjes artwork, foto’s van promotiemateriaal en een duistere teaserposter die perfect bij de films vorige titel paste (The Bear and the Bow). De veelbelovende teaser voor de animatiefilm vind je nog steeds in dit bericht.

Promotieafbeeldingen voor Brave (klik voor hogere resolutie)

(Via ComingSoon, PixarTimes, io9, SlashFilm, IGN, foto’s via MI en Sean)

Lees ook:Pixars eerste vrouwelijke hoofdpersonage
Lees ook:Pixars knappe trailer voor Brave
Lees ook:Nieuwe beelden uit Pixars Brave
Lees ook:Driedubbel plezier in Pixars Brave
Lees ook:Vier karakterposters voor Brave

3 reacties op “Pixars Brave maakt indruk op D23

  1. Edwin Schaap

    lol die pizzatruck er weer in? in die tijd? vraag me af hoe ze ‘t gaan doen :p Megabenieuwd naar deze film!

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

      Hahaha, inderdaad. Hoe gaan ze dat doen? Schots kasteel met een drive-in? :D Anyhow, het klinkt allemaal erg cool en origineel. Hierdoor zullen we Cars 2 wel snel weer kunnen vergeten.

        /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    ik geloof meteen dat ze onder de indruk waren bij de D23 expo toen ze dit moois zagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.