Stop Motion Magazine opgedragen aan Art Clokey

Stop Motion Magazine 4 werd opgedragen aan Art Clokey

De nieuwe editie van Stop Motion Magazine staat deze keer helemaal in het teken van Art Clokey, de geestelijke vader van Gumby. De ‘Grandfather of Clay Animation’ is vorige maand overleden en krijgt een gepast eerbetoon in dit nummer.

GumbyStop Motion Magazine, het gratis online tijdschrift voor en door liefhebbers van het animatiemedium, bevat ook deze maand weer een heleboel tips en interessante interviews met stop-motionkunstenaars. Deze keer werd het nummer opgedragen aan Art Clokey, de bedenker van Gumby en een van de voortrekkers van stop motion in de jaren vijftig.

De vader van het groene mannetje schiep een boeiende wereld vol kleifiguurtjes en zijn televisieseries Gumby en Davey and Goliath waren erg populair. Zelfs in die mate dat komiek Eddie Murphy een parodie maakte van Gumby tijdens een aflevering van Saturday Night Live.

Stop-motionanimator Art Clokey aan het werkOp 8 januari 2010 ruilde de ‘Grandfather of Clay Animation’ op 88-jarige leeftijd het aardse voor het hiernamaals. Als eerbetoon aan de animator, heeft Stop Motion Magazine zijn nieuwste editie aan de man gewijd. Het magazine ging praten met zijn Joe Clokey, zijn zoon, en een handvol andere animators die met Art Clokey hebben samengewerkt.

Alfonso Eggleston, Stephen Wathen, Harry Walton, Ken Pontac, Anthony Scott, Tim Hittle, Norm DeCarlo en Holly Harman vertellen in de interviews over hun ervaringen met stop motion en hun visie op het medium. Een aanrader voor wie meer over de kunstvorm wil ontdekken.

Het Stop Motion Magazine nummer vier kan je via deze link gratis downloaden (het pdf-bestand bevat 78 pagina’s en is nog geen7 MB groot). Zie ook deel een, deel twee en deel drie.

Meer informatie vind je op de website www.stopmotionmagazine.com.

Lees ook:Google eert animator Art Clokey
Lees ook:Download Stop Motion Magazine nummer drie
Lees ook:Download het gratis magazine over stop-motionanimatie
Lees ook:Gratis stop-motionmagazine nummer twee
Lees ook:3-D stop-motionprogramma in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.