Making-of van nieuwe Snowman-film

Meer dan 3.000 potloden en 200.000 vellen papier? Werp een blik achter de schermen van de nieuwe Britse tekenfilm The Snowman and the Snowdog.

Vorige week verscheen de eerste trailer voor The Snowman and the Snowdog, een nieuwe tekenfilm van Britse bodem. De prent is een vervolg op de kerstklassieker The Snowman uit 1982, dat op zijn beurt een adaptatie was van het gelijknamige kinderboek van Raymond Briggs.

In het bericht schreven we dat de 24 minuten durende kerstspecial trouw wilde blijven aan het origineel. The Snowman werd echter op ouderwetse wijze gemaakt, waarbij alle tekeningen meteen op de film zelf werden ingekleurd met waskrijt. Dezelfde techniek vandaag opnieuw gebruiken zou volgens de studio onmogelijk (duur) zijn. Toch kreeg Lupus Films de Britse zender Channel 4 zo ver om bijna 2,5 miljoen euro te investeren in een handgetekende sequel. De makers zouden het fantastisch vinden als hun werk een nieuw tijdperk zou kunnen inluiden van traditionele tekenfilms uit het Verenigd Koninkrijk.

Een jaar lang werkten 94 mensen aan The Snowman and the Snowdog. Elke animator maakte gemiddeld vijf seconden per week. Het resultaat bevat minstens 17.000 beelden die afzonderlijk met de hand getekend werden. Voor de productie werden meer dan 3.000 potloden gebruikt en 200.000 vellen papier (elk frame bestaat immers uit meerdere lagen voor o.a. de karakters, achtergronden en effecten). Met kleurpotloden werden de tekeningen nadien ingekleurd. Voor de moeilijkste effecten werd de computer ingeschakeld. Zo werden er een paar verschillende sneeuwvlokken met de hand getekend en ingescand. Die vlokjes werden dan later door de computer willekeurig aangepast en vermenigvuldigd om het ‘echt’ te laten sneeuwen.

In de onderstaande making-of wordt het hele productieproces uitgediept en krijg je een blik achter de schermen van de animatiestudio waar de traditionele prent werd gemaakt. Niet alleen interessant, maar ook erg mooi om te zien dat zoiets in Europa nog bestaat.

The Making of The Snowman and the Snowdog

(Met dank aan Janna voor de tip)

Lees ook:The Snowman and the Snowdog
Lees ook:Punctuwool
Lees ook:Korte animatiefilm: 12 Drawings a Day
Lees ook:Stuart Little 3 is een soort van tekenfilm
Lees ook:Trailer voor Beauty and the Beast in 3D

4 reacties op “Making-of van nieuwe Snowman-film

  1. Thijs

    Wauw wat een proces! en dat in deze tijd, inspirerend!

      /   Beantwoorden  / 
  2. max

    Ziet er gaaf uit, ik zou zoiets ook eens van Disney of Pixar willen zien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hansje

    Wat ontzettend fijn dat dit soort producties nog gemaakt wordt! Hulde!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Lienne

    Ik kijk er naar uit! Ik vond de eerste een hele mooie animatiefilm, het potlood geeft een fijn warm gevoel wat zo hoort natuurlijk bij de feestdagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.