Vijf knappe clips uit The Adventures of Tintin

Bekijk een heleboel fragmenten uit de animatiefilm met Kuifje.

Binnenkort komt de gekuifde stripheld van Hergé tot leven in de nieuwe animatiefilm van regisseur Steven Spielberg en producent Peter Jackson. Met behulp van motion capture en de digitale kunstenaars van Weta Digital verschijnt de bekende reporter voor het eerst in 3D in de bioscoop.

De vijf nieuwe fragmenten die opdoken bieden een prima blik op wat je in de bioscoop mag verwachten. Afgaande op het onderstaande beeldmateriaal belooft deze prent visueel erg knap te worden, ondanks de vaak negatieve reacties op het gebruik van ‘levenloze’ motion capture (een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden omgezet naar een computermodel dat later verder uitgewerkt wordt door een leger van animators).

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn heeft zijn wereldpremière in Brussel op 22 oktober 2011. In Nederland wordt de 3D-film verwacht op 26 oktober 2011.

Meer trailers, plaatjes en info over de stemmen vind je in onze vorige berichten.

Nieuwe clips uit The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

c

(Via ThePlaylist)

Lees ook:Meer spektakel uit The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe posters voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Eerste trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe trailer voor Kuifje zit boordevol actie
Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Kuifjes 3D-avontuur

11 reacties op “Vijf knappe clips uit The Adventures of Tintin

  1. TAZ

    hele mooie, leuke en spannende scenes zijn dit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Jep, (veel) beter dan verwacht. Zeker voor mocap.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Het ziet er goed uit! Ik kan me alleen niet aan de gedachte onttrekken dat 90% van bovenstaande fragmenten net zo makkelijk (en goedkoper) als live action gedraaid hadden kunnen worden. Die clip met Bobbie is de uitzondering. Maar ik neem aan dat ze de meest spectaculaire beelden nog niet allemaal willen weggeven…

      /   Beantwoorden  / 
  3. BobT

    Iets kleins wat me op viel; in clip vier is de naam van de krant in het Frans, de artikelen zijn in het Engels en de contactgegevens van de krant staan in het Nederlands. Gekke keuze.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Ha! Dat was me ook opgevallen. Blijkbaar willen ze in één moeite fans in alle talen plezieren? In tegenstelling tot Pixar-films die soms voor verschillende landen een alternatieve render krijgen in een andere taal.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        Dat is een kleine knipoog van Spielberg naar de tekenaar van Kuifje, Le Petit Vingtieme is de krant waarin Herge in 1929 begon met de avonturen van Kuifje (Tintin) in Brussel (Belgie).

          /   Beantwoorden  / 
        1. Seppe

          Dat is inderdaad de verwijzing, maar Le Petit Vingtième werd niet in drie talen geschreven, of wel? Het ging om de vreemde combinatie van Frans/Engels/Nederlands op één pagina.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paul

            Le Vingtieme Siecle (waar Le Petit Vingtieme een bijlage van was) was inderdaad een Franstalige krant. Maar wat ik bedoel is dat je het Franstalige/Nederlandse gedeelte moet zien als de verwijzing (knipoog) naar Herge en Belgie (waar de avonturen van Kuifje zich veelal afspelen). Engels is de originele taal van de film, het artikel zullen ze dan ook leesbaar voor de kijker hebben willen maken. Een vreemde combinatie is het zeker, maar ik vrees dat in het geval van deze film er geen Pixar/Disney renderingen per taal zullen komen.

              /  
          2. Seppe

            De talenmix zal inderdaad wel een soort van compromis zijn. :)

              /  
  4. Mikmir

    Sorry, maar als levenslang Kuifje fan kan ik echt niet wennen aan een Cockney sprekende kapitein Haddock en Kuifje. Hopelijk komt er een Vlaamse vertaling (ik kan niet geloven dat ik dit typ…) om dit engelstalig gedrocht van een soundtrack mee weg te spoelen.

    Voorlopig ben ik nog steeds niet “om”…….
    zo…. en nu even het Haaienmeer opzetten..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.