Le Jour des Corneilles

Bekijk de trailer voor de knappe tekenfilm van Belgische bodem.

Le Jour des Corneilles (The Day of the Crows) is een tekenfilm die geregisseerd werd door Jean-Christophe Dessaint, een Fransman die meewerkte aan de tekenfilm The Rabbi’s Cat. Het script is geschreven door Amandine Taffin en is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Canadese schrijver Jean-François Beauchemin.

Het verhaal draait om een schriele jongen die met zijn kolossale vader in een afgelegen bos woont, waar ze samen overleven in de wildernis vol magische dieren. Wanneer vader Pumpkin op een dag gewond raakt, gaat de zoon hulp zoeken in een dorp. Daar maakt hij kennis met Manon, de dochter van een dokter. Zij laat hem proeven van de beschaving waar zijn vader zo’n grote hekel aan heeft.

De film is een Europees-Canadese coproductie van Walking the Dog (België), Finalement (Frankrijk), Mélusine Productions (Luxemburg) en Max Films Animation (Canada). Ook de Belgische studio Digital Graphics werkte mee aan de prent.

Onderaan vind je de Nederlands ondertitelde trailer voor de film die in juni 2012 in première ging op het animatiefilmfestival in Annecy. The Day of the Crows wordt dit jaar ook vertoond op het Belgische Anima-filmfestival (8 – 17 februari 2013).

Trailer voor The Day of the Crows

Lees ook:Ernest & Célestine wint César
Lees ook:Nieuwe trailer Tante Hilda
Lees ook:Oh Willy, Ernest & Célestine strijden om César
Lees ook:Congress is Europa’s animatietopper
Lees ook:Nieuwe trailer 3D-dinosaurusfilm

Eén reactie op “Le Jour des Corneilles

  1. DragonMaster

    Heel mooi. Het heeft een Ghibli sfeertje vind ik (en dat is een compliment)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.