Ernest & Célestine wint César

Belgische coproductie bekroond als de Beste Animatiefilm van Frankrijk.

Vrijdagavond 22 februari werden de Césars uitgereikt. Dat zijn de belangrijkste filmprijzen van Frankrijk, te vergelijken met wat de Oscars voor Amerika betekenen. De voorbije jaren wordt ook een korte of avondvullende animatie bekroond in de categorie voor Meilleur Film d’Animation.

Die eer ging dit jaar naar Ernest & Célestine, een tekenfilm gebaseerd op de populaire kinderboeken van de Belgische Gabrielle Vincent. Het verhaal draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de grote beer Ernest en de kleine muis Célestine. De prent is een erg geslaagde mix van prachtige animatie en een hartverwarmend verhaal (zie recensie).

De tekenfilm werd geregisseerd door Benjamin Renner en het Belgische duo Vincent Patar en Stéphane Aubier (Panique Au Village). De film is een Europese samenwerking tussen Les Armateurs (Frankrijk), La Parti Production (België) en Mélusine Productions (Luxemburg).

Andere genomineerden voor de prijs waren Zarafa, Kirikou Et Les Hommes Et Les Femmes, Edmond Était Un Âne en Oh Willy… (ook een Belgische coproductie). Ernest & Célestine mag zich een jaar lang de Beste Animatiefilm van Frankrijk noemen en volgt The Illusionist en The Rabbi’s Cat op.

Lees ook:Eerste beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Oh Willy, Ernest & Célestine strijden om César
Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Belgische en Nederlandse winnaars op Stuttgart

Eén reactie op “Ernest & Célestine wint César

  1. Hansje

    Terechte winnaar. Verreweg de mooiste animatiefilm die ik het afgelopen jaar gezien heb. Kan niet wachten tot-ie op dvd uitkomt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.