Tv Tips Paasvakantie

Onderstaand vind je een lijst van animatiefilms die je deze Paasvakantie op tv kan bekijken.

Zaterdag 22/03
Toy Story 2 18u40 – 20u05 BBC1 
In Pixar’s derde animatiefilm Toy Story 2 hoor je de stemmen van Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Joan Cusack en John Ratzenberger. Toy Story 2 neemt je mee naar de wereld van het speelgoed. Woody, Andy’s favoriete cowboypop wordt ontvoerd door Big Al, een gretige poppenverzamelaar. Buzz Lightyear en zijn speelgoedvrienden trekken op avontuur om Woody uit deze penibele situatie te redden.

Madagascar 20u00 – 21u30 SBS6 (enkel Nederland)
Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar de wildernis toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagascar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven. Met stemmen van Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith en Sacha Baron Cohen

Maandag 24/03
Jimmy Neutron: Boy Genius 15u10 – 16u30 SBS6 (enkel Nederland)  Amerikaanse (USA) animatiefilm uit 2001 van John A. Davis. Jimmy Neutron is een wonderkind dat qua ontwikkeling ver vooruit ligt op zijn leeftijdsgenoten. Maar als het op 'cool' zijn aankomt, moet hij het toch tegen ze afleggen. Wanneer ouders over de gehele wereld door aliens worden gekidnapt is het aan hem om de kinderen van de wereld te leiden in een reddingsmissie voor hun ouders. Stemmen: Martin Short, Patrick Stewart, Debi Derryberry e.a.

Spirit: Stallion of the Cimarron 16u55 – 18u25 SBS6 (enkel Nederland)  Een wilde mustang hengst trekt door het Westen van Amerika. Wanneer hij voor het eerst mensen tegenkomt ontwikkelt hij een opmerkelijke vriendschap met een jongen. Ook wordt hij verliefd op de mooie merrie Rain. Met stemmen van: James Cromwell, Matt Damon, Daniel Studi e.a.

Chicken Run 18u40 – 20u05 BBC1 
Mevr. Tweedy, de bazige eigenares van een kippenboerderij op het platteland van het Engelse York besluit streng op te treden. De kippen die niet genoeg eieren leggen worden gestraft en belanden in de pan. Bovendien is ze van plan om kippenpastijen te maken, maar daar zijn de kippen het natuurlijk niet mee eens… Chicken Run is een Britse animatiefilm uit 2000 geregisseerd door Peter Lord en Nick Park. De stemmen worden ingesproken door onder andere Phil Daniels, Lynn Ferguson en Mel Gibson. (Bron)

Donderdag 27/03
Tijl Uilenspiegel 9u00 – 10u25 Ketnet 
Tijl Uilenspiegel is een eigenwijze losbol die niks liever doet dan anderen het leven zuur maken met grappen en grollen. Hij is naar Boemstad gekomen om opa Marcus te helpen, die het slachtoffer is geworden van zijn eigen magische experimenten. Tijl wordt ook nog verliefd op burgemeestersdochter Nele, maar er zijn kapers op de kust… (B/D 2003)

Zaterdag 29/03
Robin Hood 14u35 – 15u55 Eén 
De film vertelt de legende van Robin Hood met dieren als personages. Robin Hood is een outlaw die een bende start in Sherwood Forest. Hij wil het onrecht van de plaatselijk Sheriff bestrijden, die de bevolking grote bedragen belasting laat betalen. met de stemmen van Brian Bedford, Peter Ustinov en Phil Harris (Bron

 

Niet vergeten: je kan nog steeds deelnemen aan onze wedstrijd om duo-tickets voor de animatiefilm Dragon Hunters te winnen via deze link.

Lees ook:Update Animatie televisiegids Kerst & Nieuwjaar 2008
Lees ook:Animatie televisiegids Kerst & Nieuwjaar 2008
Lees ook:Animatiefilms op tv (30 mei – 5 juni)
Lees ook:Trailer Batman: Under the Red Hood
Lees ook:Shark Tale en Toy Story 2 op de Nederlandse tv

5 reacties op “Tv Tips Paasvakantie

  1. Paul-Erik Trouwborst

    Heb ook een tip :) Als je even niks te doen hebt, kom dan even kijken op mijn animatie site. Deze is toegewijd aan het maken van mijn short film voor mijn opleiding tot animator bij de animatie-school Animation Mentor. Check dus http://peforshort.blogspot.com/ Heb net de layout fase afgerond van mijn short. Komende drie maanden ga ik aan de animatie werken. Dus als je het leuk vindt, kom zo nu en dan eens langs om te kijken. Commentaar is ook altijd welkom! Thx!

    Groeten,

    Paul-Erik

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Leuk dat we kunnen meegenieten van je vooruitgang Paul-Erik. Ziet er alleszins een interessant concept uit. Veel succes met je kortfilm!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul-Erik Trouwborst

    Interessant? Hmm, dat zegt men vaak als het eigenlijk bagger is :P Of als iets niet helemaal begrepen wordt, dan is het vaak artistiek :) Maar goed, dit berichtje valt dan onder het kopje ‘beetje plagen’. Als over vier maanden mijn filmpje af is kan het trouwens zijn dat je mijn animatie nog steeds interessant en artistiek vindt, maar dan weet ik dat ik het toch goed gedaan heb :) Tot die tijd verblijf ik met een vriendelijke groet :)

    Paul-Erik

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wendy

    @Paul-Erik: we zullen spreken over een miscommunicatie omtrent het begrip ‘interessant’ In mijn omgeving wordt die term immers opgevat in zijn letterlijke betekenis. ;-)

    Maar om het nog even te verduidelijken (of juist niet) :P “Ik vind je verhaal en animatie concept intrigerend en ben nieuwsgierig naar het resultaat”

    Hou ons op de hoogte! :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.