The Simpsons binnenkort in het Vlaams? D’oh!

The Simpsons binnenkort in het Vlaams? God help us all...

Schokkend! Er zijn aanwijzingen dat The Simpsons binnenkort gedubd wordt.

The Simpsons in het Vlaams? D'oh!Zaterdag zendt VT4 de eerste aflevering van het 20e seizoen van The Simpsons uit. Om dat te vieren wordt de nieuwe episode Sex, Pies and Idiot Scrapes uitgezonden met Vlaamse audio. Een vreemde manier om de twintigste verjaardag van de bekende gele personages te vieren, als je het mij vraagt.

Toch is het niet de eerste keer dat The Simpsons Vlaams praten. Voor de animatiefilm die in 2007 uitkwam, werden eerder al Vlaamse acteurs ingeschakeld om de stemmen van de personages in te spreken: Chris Van den Durpel (Homer), Tania Van der Sanden (Marge), Mieke Laureys (Lisa) en Vicky Florus (Bart). Verschillende andere personages werden vertolkt door Jelle De Beule, Robbie Cleiren, Geert Willems en Govert Deploige.

The Simpsons MovieHet bizarre is dat er aanwijzingen zijn dat het niet bij deze ene keer blijft en dat VT4 stiekem wil kijken of er interesse is voor nagesynchroniseerde afleveringen. Een van onze aandachtige lezers en een jarenlange fan van The Simpsons merkte namelijk iets vreemds op. In het promotiefilmpje dat op tv wordt uitgezonden voor de Vlaamse dub, zijn beelden te zien van Jelle De Beule die enkele stemmen inspreekt. Maar de aflevering op de achtergrond is niet de nieuwe episode maar Any Given Sundance

Dat betekent dat er ofwel meerdere afleveringen gebruikt werden om de stemopnames te testen, of dat er bij VT4 stiekem plannen zijn om The Simpsons vaker in het Vlaams uit te zenden. Als dat laatste klopt, vrees ik dat de televisiezender heel wat trouwe kijkers zal verliezen. Ik ben sowieso geen fan van dubs, maar dat ze na vele jaren opeens zouden besluiten om de vertrouwde serie in het Vlaams uit te zenden, is echt onbegrijpelijk.

Want kijken naar de Vlaamse Simpsons is zoals kijken naar een aap die uit een boom valt: Het is alleen maar grappig omdat het belachelijk is en na drie minuten heb je het wel gehad.

De marathon met afleveringen van The Simpsons begint op zaterdag 24 oktober 2009 om 17.05u op VT4. De speciale Vlaamse aflevering start om 19.20u.

Wat denken jullie? Zijn de Vlaamse Simpsons een goed idee of niet?

Een stukje met de Vlaamse acteurs toen de film uitkwam:

(Met dank aan Matty voor de tip)

Lees ook:Futurama bezoekt Simpsons
Lees ook:Vanavond op tv: Mutant Pumpkins from Outer Space
Lees ook:Stemmen Koen en Kris Wauters in Cars 2
Lees ook:Nog wat meer over The Simpsons Movie
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse stemmen uit The Princess and the Frog

6 reacties op “The Simpsons binnenkort in het Vlaams? D’oh!

  1. Pieter

    Dat zou inderdaad een kleine ramp zijn. De Simpsons dubben is gewoonweg blasfemie. Het blijft mij een raadsel waarom ze het doen. Dubben kost een bom geld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kristof

    Zal niet doorgaan, of toch niet lang. The Simpsons in het Vlaams in de cinema was een complete bezoekersramp!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Seppe

    Het enige ‘voordeel’ dat ik me kan inbeelden is dat het bereik van het programma groter wordt, want ook kinderen die geen ondertitels kunnen lezen, kunnen de serie dan volgen. Maar de vraag is natuurlijk of die hoeveelheid nieuwe kijkers opweegt tegen de kijkers die afhaken door de Vlaamse dub…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Pieter

    En of die kinderen al dat satire-gedoe nog maar gaan begrijpen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jeroen

    Ik ken de Simspons van hun prille begin op vt4, in het Engels en ook al verstond ik de helft van de grappen niet…het was fantastisch!!

    Waarschijnlijk 1 van de grote redenen dat mijn Engels zo goed is in de eerste plaats.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Frédérique

    Gewoon te erg………….. :S

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.