Muppets nemen loopje met de geschiedenis

De stoffige geschiedenis krijgt een eigentijdse make-over van een groepje stoffen handpoppen in History Of, een nieuwe, komische tv-serie.

Producent en schrijver Chris Regan werkt aan History Of, een nieuwe poppenserie. Op dit moment wordt een eerste testaflevering gemaakt door Bunim/Murray Productions en Henson Alternative, een onderdeel van The Jim Henson Company dat zich meer op volwassen producties richt.

In History Of blikken Henson-poppen terug op het verleden door historische gebeurtenissen na te spelen, uiteraard niet zonder de nodige humor en satire. Door poppen te gebruiken (in plaats van levensechte mensen) hopen de makers weg te komen met stoutere grappen en onderwerpen die anders taboe zijn. Net zoals in animatieseries zoals South Park of The Simpsons dus.

De serie draait niet alleen om belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, maar ook uit de popcultuur. Als voorbeeld werd Michael Jackson genoemd, die bijna een baby van een balkon liet vallen. Bovendien blijft het niet alleen bij feiten. Zo zouden ze ook kunnen laten zien wat er zich verder in de kamer van Jackson afspeelde. De geschiedenis van de rapmuziek of beruchte seksschandalen behoren ook tot de mogelijke onderwerpen. In de serie is eveneens plaats voor cameo’s van celebrities.

Als schrijver van de Daily Show heeft Regan aardig wat ervaring met (politieke) satire. Vorige, volwassen producties van Henson Alternative zijn Tinseltown, Puppet Up! Uncensored en Stuffed and Unstrung, waarvan je onderaan een reclamespotje vindt. Om het brave, kindvriendelijke karakter van Kermit en co niet te besmeuren, gaat het hier ongetwijfeld om  een productie met een nieuwe groep poppen.

Oud promotiespotje voor Stuffed and Unstrung

(Via THR)

Lees ook:Heigl ziet wel iets in poppenmoorden
Lees ook:Muppets en moord in Happytime Murders
Lees ook:Het geanimeerde jaaroverzicht van 2010
Lees ook:Concept art voor The Happytime Murders
Lees ook:Pixar helpt Walt Disney met The Muppets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.