Belgische coproductie opent in Venetië

Een nieuwe tekenfilm over ’s werelds bekendste houten pop: Pinocchio.

Venice Film Days, een onafhankelijk onderdeel van het Filmfestival van Venetië, opent het filmfestival met Pinocchio. Dat is een nieuwe animatiefilm die deels met Belgische arbeid van de grond kwam.

Pinocchio is een handgetekende animatiefilm waar ruim driehonderd mensen sinds 2008 aan hebben gewerkt. De prent is geregisseerd door de Italiaan Enzo D’Alò (Lucky and Zorba, Opopomoz, The Blue Arrow), die het script samen met Umberto Marino schreef naar het bekende verhaal van Carlo Collodi.

Illustrator Lorenzo Mattotti (Fear(s) of the Dark) ontwierp de personages voor de film. Volgens regisseur D’Alò wordt dit een veel getrouwere adaptatie van het beroemde verhaal, in tegenstelling tot Walt Disneys versie waarin “onbestaande karakters” werden gebruikt.

De tekenfilm is het resultaat van een samenwerking van verschillende Europese studio’s. Een daarvan is Walking the Dog, de Brusselse animatiestudio die ook meewerkte aan Bibo Bergerons fantasievolle 3D-avontuur A Monster in Paris. Andere coproducenten zijn 2d3D Animations (Frankrijk), Iris Productions (Luxemburg) en CometaFilm (Italië).

De film gaat in Venetië in première op 30 augustus 2012. Naast een Italiaanse versie verschijnt van Pinocchio ook een Engels-, Frans- en Nederlandstalige versie.

(Via Variety en Venice Days – Klik op de rechterafbeelding om de poster te bekijken)

Lees ook:Eerste beelden uit Pinocchio
Lees ook:Congress is Europa’s animatietopper
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2013
Lees ook:Eerste trailer voor Green Days
Lees ook:Le Jour des Corneilles

5 reacties op “Belgische coproductie opent in Venetië

  1. Marissa

    Walking the Dog werkte ook mee aan Brendan and the Secret of Kells :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    in de disney film komen pinokio de koetsier jantje fatsoen gideon japie krekel monstro gepeto lampepit stromboli in voor en die komen ook in het boek alleen hebben andere naam dus zelf verzonnen zijn ze niet verde lijkt het me wel leuk om een tekenfilm van pinokio te zien die het hele verhaal bevat

      /   Beantwoorden  / 
  3. poppie

    in 1972 kwam trouwens een teleurstelende tekenfilm die ook het hele verhaal bevat

      /   Beantwoorden  / 
  4. Anoniem

    Na een moeizame en rommelige productie is hij dan dus toch eindelijk af. Verwacht er maar niet te veel van, de montage die ik heb gezien was een saaie film met (rap)liedjes en scheethumor. Je moet meer doen dan de namen van de personages uit het boek overnemen om trouw te zijn aan de intenties van de schrijver van het verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  5. DragonMaster

    Het bovenste plaatje ziet er wel vrolijk uit. Ik kijk uit naar het eindresultaat. Is er al een releasedatum bekend?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.