Ultrakort – Pommes Frites

Pommes Frites is een van de nieuwe, Nederlandse Ultrakort-films. Ontdek meer over het verhaal en werp een blik op de personages uit het animatiefilmpje.

Het Nederlands Filmfonds en bioscoopketen Pathé werken ook dit jaar weer samen om een aantal korte animatiefilms te financieren. Die worden dan in de zomer als voorfilm gekoppeld aan de releases van grote speelfilms. Een van de nieuwe Ultrakort-films is Pommes Frites.

Het verhaal speelt zich af op 11 november, de dag van Sint-Maarten (een alternatieve Sinterklaas die in sommige delen van Nederland en Vlaanderen wordt gevierd). Drie kinderen gaan van deur tot deur en zingen liedjes om snoepjes op te halen bij de bewoners. Een speling van het lot zorgt er echter voor dat de vrolijke feestdag van de kinderen in het water dreigt te vallen.

Voor Pommes Frites wordt een mix van uiteenlopende technieken gebruikt: stop-motion-, computer- én handgetekende animatie worden zelfs gecombineerd met stukjes live action (fragmenten met echte acteurs). Dat klinkt hectisch, maar volgens regisseur Balder Westein zal er een samenhangend, vloeiend geheel ontstaan: “Alles zal in elkaar overvloeien zonder dat het hinderlijk wordt. Er moet een rust in beeld zijn, anders let je alleen nog maar op de verschillende technieken in plaats van het verhaal. Het stop-motiongevoel zal overheersen omdat die techniek het dichtst bij mij staat. Alle andere technieken staan daar in dienst van.”

Op technisch vlak wordt het dus een hele uitdaging voor Westein, die zich vooral zal focussen op de regie en art direction. Op dit moment is hij enthousiast in de weer om een team samen te stellen dat hem zal helpen bij het bouwen, uitlichten, opnemen en animeren. In januari starten ze met het bouwen van de sets. De animatie wordt gemaakt door de Nederlandse studio Threedoubleyou en de productie is in handen van il Luster.

Onderaan vind je alvast enkele stukjes artwork van Balder Westein die we exclusief met onze lezers mogen delen. Het gaat om tekeningen van de personages en wat schetsen van Joopies frietkraam. Daarnaast vind je ook een grappige foto van een geboetseerd model van een van de drie kinderen.

Artwork voor Pommes Frites (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Eerste beelden Ultrakort 2013
Lees ook:Ultrakort-films 2013 bekend
Lees ook:Ultrakort – Wild
Lees ook:Leader Ultrakort 2014 online
Lees ook:Nieuwe Ultrakort-films (update)

4 reacties op “Ultrakort – Pommes Frites

  1. DragonMaster

    Hahaha, de kop van die gast met de lampion = priceless.

      /   Beantwoorden  / 
  2. 5tarvin

    ziet er belovend uit

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.