Spaanse nominatie Beste Animatiekortfilm: Tachaaan

Bekijk de grappige kortfilm Tachaaan

Een grappig filmpje over een menselijke kanonskogel en een olifant.

Teaserafbeelding voor de kortfilm TachaaanIn Tachaaan maak je kennis met Maurice, een menselijke kanonskogel uit een rondtrekkend circus, en Fred, een typisch roze olifant zoals je die wel vaker in het wild ziet.

Het duo werkt allebei in het circus, ook al kunnen ze het niet zo goed met elkaar vinden. Ze schieten zelfs zo slecht met elkaar op, dat ze elkaar nog het liefst van al zouden afschieten…

Poster voor de kortfilm TachaaanNet als Margarita, Alma en The Lady and the Reaper is Tachaaan een van de vier filmpjes die in 2009 werden genomineerd voor een Goya Award voor Beste Korte Animatiefilm, het Spaanse equivalent van een Amerikaanse Oscar. Wie wint, weten we pas volgende maand.

Tachaaan is het eindwerk van enkele studenten van Pepe-School-Land, een kleine school in Spanje die zich specialiseert in computeranimatie. Het filmpje werd geschreven en geregisseerd door Rafael Cano, Carlos del Olmo en Miguel Ángel Bellot. Het onderstaande filmpje is ook te bekijken op de officiële website www.tachaaan.com.

Kortfilm Tachaaan

(Via Mafiablog)

Lees ook:Europese school maakt reclame met stop motion
Lees ook:Korte animatiefilm: Tous des Monstres
Lees ook:Kroatische animaties komen naar Utrecht
Lees ook:Korte animatiefilm: Last Fall
Lees ook:Er waren eens twee aliens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.