Disney kondigt Planes aan voor 2013

Maak je klaar voor een animatiefilm vol ronkende vliegtuigen. Lees de eerste details over Planes: de nieuwe spin-off van Cars, de bekende animatiefilm van Pixar.

Planes, de veelbesproken spin-off van de populaire Cars-film (waarvan dit jaar ook een tweede deel verschijnt), werd zonet officieel aangekondigd door Disney. Hoewel de animatiefilm gebaseerd is op een productie van Pixar, staat dit luchtige verhaal los van de bekende animatiestudio. Het vliegtuigavontuur wordt namelijk geproduceerd door DisneyToon Studios, de studio die verantwoordelijk is voor de drie Tinker Bell-films en sequels zoals The Lion King 3, Mulan 2, Bambi 2 en Cinderella 3.

Het verhaal van Planes gaat over een vliegtuigje dat schrik heeft om te vliegen. Alles draait om de jonge Dusty. Hij komt uit een klein dorpje, maar droomt ervan om aan een wereldwijde luchtrace mee te doen. Het probleem is dat hij hoogtevrees heeft. Met de hulp en steun van een hele luchtvloot  vol hilarische karakters, maakt Dusty zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven.

Cars-regisseur en Disney/Pixar-baas John Lasseter gelooft alvast in de film: “Planes geeft ons – na Cars – een nieuwe wereld vol leuke situaties. Het team van DisneyToon Studios heeft een geweldige prestatie neergezet om een hartverwarmend verhaal te creëren met humor, avontuur en emotie. Ik weet zeker dat de kijkers met veel plezier zullen opstijgen met deze acrobatische luchthelden.”

De film verschijnt rechtstreeks op dvd en Blu-ray in de lente van 2013.

Update 13 juni: De eerste teaser voor Planes staat online

(Via JoBlo)

Lees ook:Eerste teaser voor Disneys luchtavontuur Planes
Lees ook:Nieuwe blik op Planes
Lees ook:Meer beelden uit Planes
Lees ook:Planes naar de bioscoop
Lees ook:Trailer Planes

6 reacties op “Disney kondigt Planes aan voor 2013

  1. Max

    Leuk ik kan niet wachten tot 2013 . En vandaag is ook de tweede Toy Story short aangekondigd bij de nieuwe Muppets film . En ik kan ook niet wachten tot Cars 2 ik had in de bioscoop een trailer daarvan in 3D gekregen .

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    de toon studio is meestal flauwig met hun films
    maar dit kan wel wat worden

      /   Beantwoorden  / 
  3. Max

    Op een domme Amerikaanse site , zeiden ze dat deze film in de bioscoop komt . Maar ik geloof Animatie blog . Omdat jullie vaak gelijk hebben .

      /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    hebben ze ooit niet gelijk dan

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans W.

    Nu is het alleen nog maar wachten op “Boats” in 2014 en “Trains” in 2015…:)

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

      Haha ik moest erg om je lachen . Ik hoop het voor je .

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.