Planes naar de bioscoop

Disneys luchtige spin-off van Cars verschijnt op het witte doek.

Wat Cars met auto’s deed, doet de nieuwe animatiefilm Planes met vliegtuigen. Dat beide films zich in hetzelfde universum afspelen, werd door Pixar al gehint in de korte film Air Mater. Toch is de spin-off geen werk van Pixar. Het is zusterstudio DisneyToon Studios – bekend van de vele Tinker Bell-animatiefilms – die instaat voor de productie. De prent wordt geregisseerd door Klay Hall (Tinker Bell and the Lost Treasure).

Het verhaal draait om Dusty, een jong sproeivliegtuigje uit een klein dorp. Hij droomt ervan om aan een wereldwijde luchtrace mee te doen, maar het probleem is dat hij hoogtevrees heeft. Met de hulp en de steun van een hele luchtvloot vol komische karakters, maakt Dusty zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven.

In augustus 2011 raakte bekend dat Jon Cryer de rol van hoofdpersonage Dusty zou vertolken, maar dat lijkt vandaag niet langer zo te zijn. THR meldt namelijk dat de studio op zoek is naar een nieuwe stemacteur.

Hoewel Planes oorspronkelijk meteen in de winkel zou verschijnen, heeft Disney nu aangekondigd dat de animatiefilm in Amerika in de bioscoop verschijnt op 9 augustus 2013. Ook in Nederland zou het luchtavontuur in de zalen verschijnen. De release staat gepland voor 9 oktober 2013, al werd die datum nog niet officieel bevestigd.

Daarnaast kwam in juni 2012 aan het licht dat er al aan een vervolg wordt gewerkt, met de voorlopige titel Planes 2: Fire and Rescue. Het vermoeden dat Disney aan een hele franchise rond de pratende vliegtuigen werkt, wordt bekrachtigd door het gerucht dat er ook korte Planes-films (à la Cars Toons en Toy Story Toons?) in de maak zijn.

De eerste teaser voor de animatiefilm vind je in dit bericht.

Lees ook:Nieuwe blik op Planes
Lees ook:Disney kondigt Planes aan voor 2013
Lees ook:Eerste teaser voor Disneys luchtavontuur Planes
Lees ook:Actievolle blik op Planes
Lees ook:Jon Cryer wordt Dusty in Planes

2 reacties op “Planes naar de bioscoop

  1. TAZ

    laten we eerst maar eens gaan afwachten wat deze film gaat doen voordat we al meteen over een vervolg in korte filmpjes beginnen.
    eerlijk gezegd heb ik er zelf persoonlijk wel goede verwachtingen van.

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    het lijkt mij gewoon uitmelkerij van cars en eerlijk gezegt ik vind het verhaal en de animatie maar kleuterachtig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.