DreamWorks Animation kondigt Turbo aan

De animatiestudio maakt een nieuwe film rond een supersnelle slak.

DreamWorks Animation maakte vandaag het releaseschema bekend voor de nieuwe animatiefilms. Het schema (tot en met 2014) bevat de – voor ons vrij nutteloze – Amerikaanse releasedata van aangekondigde films die eerder al op Animatieblog werden besproken: Kung Fu Panda 2, Puss in Boots, Madagascar 3, Rise of Guardians, The Croods, Me and My Shadow, Mr. Peabody & Sherman en How to Train Your Dragon 2.

Tussen alle bekende titels zit echter ook een nieuwe film verstopt: Turbo. Die nieuwe animatiefilm vertelt het verhaal van een doodgewone tuinslak die droomt van het onmogelijke: Hij wil de snelste slak van de wereld worden. Maar wanneer een abnormaal ongeval ervoor zorgt dat hij opeens over een buitengewone snelheid beschikt, trekt hij eropuit om zijn droom te verwezenlijken.

Deze film wordt het grote debuut voor regisseur David Soren (van de tv-special Merry Madagascar). Hij werkt samen met Darren Lemke (Shrek Forever After) aan het script.

Afbeeldingen uit de film zijn er nog niet (het bovenstaande plaatje komt uit A Bug’s Life van concurrent Pixar). Wel kon ik het voorlopige logo opvissen dat de studio als handelsmerk liet registreren. Het onderschrift ES CAR GO is trouwens een woordspeling met het Franse woord voor slak (escargot).

De Amerikaanse release van Turbo staat voorlopig gepland voor 7 juni 2013.

Het (voorlopige?) logo voor Turbo

(Via ComingSoon)

Lees ook:Eerste blik op DreamWorks’ Turbo
Lees ook:Clips Turbo
Lees ook:Nieuwe blik op Turbo
Lees ook:Nog een trailer voor Turbo
Lees ook:Turbo’s eerste trailer

11 reacties op “DreamWorks Animation kondigt Turbo aan

  1. kenny

    zo te horen is dat goed he ;) laat maar komen! :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Emma

    Slakken.. doet me denken aan Flushed Away. Leuk concept ;D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Max

      Nee dit is een slak uit A’ Bugs Live niet uit Flushed Away .

        /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    ze blijven maar bekend maken met hun nieuwste films die berichten blijven leuk
    maar waneer laat peter docter zijn nieuwste film nouw bekend maken

      /   Beantwoorden  / 
  4. Max

    @ Seppe . Waarom heb jij de poster van Puss in boots gezet . Die film heeft er toch niet er mee te maken met TURBO ( de nieuwe dreamworks film ) .

      /   Beantwoorden  / 
  5. Seppe

    @Peter: Pixar is DreamWorks niet. Die houden liever iets zo lang mogelijk geheim omdat het eindresultaat soms helemaal niet meer lijkt op het oorspronkelijke idee.
    .
    @Max: Puss in Boots is een van de films die in het aangekondigde schema van DreamWorks voorkomt én in het bericht wordt vermeld. Waarom zou ik dan de poster niet mogen toevoegen? Vergeet je ook niet te zeuren over het Pixarplaatje? Want dat heeft ook niks met Turbo te maken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Max

      @ Seppe. Dan hadden jullie in plaats van die PUSS IN BOOTS poster , kon je ook de maan van Dreamworks neerzetten , dat plaatje die bovenaanstaat dat is te minsten een slak ? Dat maakt toch niet uit ? . En ik zeur niet . MVG MAX .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tünde

        Ik heb me al maandenlang ingehouden op jouw reacties te reageren maar nu ben ik het echt even zat.
        .
        Als je zoveel commentaar hebt op onze manier van plaatjes kiezen, informatie verschaffen of op reacties van anderen (je reactie op Emma hierboven sloeg nergens op), lees Animatieblog dan gewoon niet. Of reageer gewoon niet als je dingen toch niet goed leest en dus rare reacties gaat plaatsen met zinloos commentaar. Je verpest het voor mij en ook voor anderen wanneer je zulke zinloze en betweterige reacties plaatst als hierboven.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Jeroen

          ^
          Akkoord met het bovenstaande bericht!

            /   Beantwoorden  / 
  6. Calypso

    Misschien ben ik achterdochtig omdat het om Dreamworks ga, maar als ik naar specials van “andere” animatiefilms kijk dan zie ik het volgende proces: verhaal -> storyboard -> ontwerpen -> creeeren. Daar gaat jaren en jaren overheen. Nu zie ik bij deze een release staan van over iets meer dan 2 jaar. Is dat niet erg kort voor het hele traject?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Dat klopt, maar het is niet omdat het project nu pas bekend raakt, dat ze er bij DreamWorks niet al veel langer mee bezig zijn. Stel – maar dit is natuurlijk een grote gok – dat Soren na Merry Madagascar meteen aan dit nieuwe project is begonnen, dan wordt er al sinds 2009 aan gewerkt.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.