Les avontures d’Annecy: The Suicide Shop

Afbeelding uit de animatiefilm Le Magasin des SuicidesNadat de angst op Animatieblog was uitgeslagen door de eerste teaser voor The Suicide Shop, kan ik iedereen gerust stellen. Volgens mij wordt deze film namelijk eentje to die for.

Afbeelding uit The Suicide ShopToen we met onze 3D-brillen klaar gingen zitten, kregen we de teaser te zien die al online stond, maar dan in een soort pop-up 3D. Regisseur Patrice Leconte wilde geen computeranimatie gebruiken omdat daarbij de schetserige lijn van traditionele tekenanimatie verloren zou gaan. De feature zal dan ook een combinatie van traditionele 2D-animatie en verschillende computersoftware (o.a. After Effects) worden. De animatiestijl wordt snappy, in ieder geval voor de vader, met bewegingen geïnspireerd op die van een snelle kapper. Die van moeders zullen er meer uitzien als die van een dansende olifant.

Ondanks wat de titel misschien uitstraalt, wordt het allesbehalve een depressieve film. De regisseur zei een muzikale komedie te willen maken met een aantal gekke liedjes. Niet voor kinderen, het wordt zeker 12+. De film moet een beetje hard zijn, anders zou het verhaal niet overkomen.

Afbeelding uit The Suicide ShopWaar veel aandacht aan besteed werd was de feeling van de film. Daarbij zijn veel zijpaden bewandeld, er is zelfs wat sci-fi uitgeprobeerd. Ze kwamen tot de conclusie dat de film wel in ons leven van vandaag zou moeten passen, niet in 2050. De stad werd geïnspireerd door de hoge gebouwen in New York, maar ook door de straten van Parijs.

Toen in januari 2009 het idee ontstond bij de regisseur, belde hij om 9 uur ‘s ochtends de auteur van het boek op  (Jean Teulé) en ging diezelfde dag nog langs voor een gesprek. De dag erna was het geregeld. Men was het al meteen eens over twee dingen: het einde moest veranderd en live action als medium was niet mogelijk voor wat de regisseur in gedachten had, dus werd het een animatie. “Bij animatie bestaat er geen grens aan je fantasie.” Op dit moment zijn ze bezig met het storyboard.

Hoofdpersoon Alan werd in eerste instantie als een nerd neergezet (krulhaar, bril) maar werd later losser. Het ontwerp van de jongen is overigens een beetje gewijzigd sinds de afbeelding bovenaan dit bericht, zo is het haar wat minder fluffy geworden.

De film wordt verwacht in de lente van 2012. De teaser voor The Suicide Shop staat nog steeds hier. Meer afbeeldingen uit de animatiefilm vind je in dit bericht.

Lees ook:Patrice Leconte maakt tekenfilm Music!
Lees ook:Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Nieuwe teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Les avontures d’Annecy

2 reacties op “Les avontures d’Annecy: The Suicide Shop

  1. Luvlektrik

    Ziet er een super film uit!

    Hopelijk komt een film als deze (ik denk ook aan bijvoorbeeld Les Triplettes De Belleville) ook eens uit op Blu-ray!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.