Illumination brengt lelijke poppen tot leven

De studio gaat een nieuwe animatiefilm maken over de Uglydolls.

In een gesprek met Deadline onthult Chris Meledandri, de baas van Illumination Entertainment (Despicable Me, Hop), dat zijn studio de filmrechten heeft gekocht van de Uglydolls.

Dat is de naam van een bekende(?) verzameling speelgoedpoppetjes die werden bedacht door David Horvath en zijn vrouw Sun-Min Kim. Een regisseur is er nog niet, maar het script wordt alvast geschreven door Larry Stuckey (Little Fockers). Hij laat zich inspireren door de knuffels en zal zich baseren op de verhalen die het duo rond de poppen creëerde.

Toen Meledandri de Uglydolls meer dan tien jaar geleden voor het eerst zag in een winkel, voelde hij zich meteen tot hen aangetrokken: “Ze zijn eenvoudig ontworpen en hebben een expressieve persoonlijkheid. Zodra ik David en Sun-Min leerde kennen, ontdekte ik dat er een hele mythologie en een wereld achter [de poppetjes] schuilgaat. Hun karakter en geestigheid deden me denken aan oude tekeningen die ik zag van Matt Groening, voor hij The Simpsons maakte.”

Naast dit nieuwe project werkt Illumination ook aan een heleboel andere animatiefilms, waaronder de computerprent The Lorax en de stop-motionfilm The Addams Family.

Lees ook:Tim Burton vindt schrijvers voor The Addams Family
Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Despicable Me krijgt een vervolg en twee spin-offs
Lees ook:Illumination maakt Grinch-film
Lees ook:Illumination mikt ook op live action

4 reacties op “Illumination brengt lelijke poppen tot leven

  1. peter

    eindelijk een nieuwe film aangekondigt door die studio

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Hoezo, ‘eindelijk’? Vind je dat ze met The Lorax, The Addams Family, Despicable Me 2, Flanimals, Curious George, Where’s Waldo, Pluto en Cryptozoology nog niet genoeg ideeën aan het uitwerken zijn? Nou moe!

        /   Beantwoorden  / 
        1. peter

          precies bedankt dat je me steunt

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.