Horowitz schrijft tweede bioscoopfilm Kuifje

Als Het Geheim van de Eenhoorn een succes is, wordt De Zonnetempel de tweede, geanimeerde Kuifje-film die in 3D in de bioscoop wordt uitgebracht.

Eind dit jaar wordt Kuifjes eerste bioscoopfilm verwacht. De film wordt geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg en is mogelijk het begin van een hele reeks 3D-avonturen rond de jonge reporter.

Als de film succesvol blijkt, mag Anthony Horowitz de opvolger pennen voor regisseur Peter Jackson. Dat liet de schrijver weten in een interview met Richard Bacon op Radio 5. De tweede film wordt Prisoners of the Sun (De Zonnetempel). Die strip is een vervolg op De Zeven Kristallen Bollen, dus mogelijk worden er weer enkele verhalen samengevoegd.

De eerste film heet The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, maar zoals je op de eerste plaatjes (hier en hier) al kon zien, bevat die film meer dan een strip als basis. Het verhaal is gebaseerd op De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn en het vervolg De Schat van Scharlaken Rackham. Deze drie strips dienen als basis voor de film, maar het script werd geschreven door Steven Moffat (Doctor Who) en later verder uitgewerkt door Edgar Wright (Scott Pilgrim vs the World, Shaun of the Dead) en Joe Cornish (Attack the Block).

Hoewel eerder werd aangekondigd dat het tweede deel al meteen in 2012 zou volgen, lijkt dat onmogelijk als het verhaal nog moet geschreven worden en als je weet dat het zo’n twee jaar duurt om de opnames (de film wordt met motion capture gemaakt) volledig te verwerken in de animatiefilm. Daarnaast is Jackson erg druk bezig met The Hobbit.

The Secret of the Unicorn wordt in Nederland en België verwacht op 26 oktober 2011.

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:Afbeeldingen in hoge resolutie van Kuifje in 3D
Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Kuifjes 3D-avontuur
Lees ook:Eerste trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nederlandse trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:De Zaak Zonnebloem als tweede Kuifje-film?

3 reacties op “Horowitz schrijft tweede bioscoopfilm Kuifje

  1. Joske (lol)

    Wow, onmogelijk dat die films zullen floppen! Er werken echt veel te grote namen aan mee om het te negeren.
    Wat zeker is is dat onze Kuifje duidelijk in goede handen is ;D

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    dan krijgen we die duikboot in de vorm van een haai dus toch in secret of the unicorn te zien en professor zonnebloem zowel in secret of the unicorn als in prisoners of the sun te zien en dat geld dan natuurlijk ook voor kuifje, bobbie, kapitein haddock en jansen en janssen
    prisoners of the sun is dus gebasseerd op de albums de zeven kristallen bollen en de zonnetempel.
    nu maar hopen dat er dan ook nog een derde film van kuifje uitkomt die gebasseerd is op de albums raket naar de maan en mannen op de maan zodat we die beroemde rood met wit geruitte raket te zien krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. oude cartoon lover

    nou ik vind dat een kut film omdat alles nu 3d wordt waar blijft nog de echte tekenserie anematie en niet die 3d troep kom op alweer 3d dat wordt alleen erger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.