Opnames eerste 3D-animatiefilm van Kuifje zitten erop

De opnames zijn afgewerkt voor The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Het uitdagende computeranimatiewerk kan eindelijk beginnen.

Peter Jackson en Steven Spielberg, regisseurs van de eerste twee Kuifje-films in 3DPeter Jackson (bekend van The Lord of the Rings-trilogie) vertelde in een interview met de BBC dat de opnames voor de eerste Kuifje in 3D klaar zijn. De nieuwe film heel voluit The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn en wordt de eerste van minstens drie animatiefilms over de avontuurlijke reporter. De regisseur van de film is niemand minder dan Steven Spielberg.

Ook in het lijstje van acteurs vind je heel wat bekende namen terug. De jonge Jamie Bell kreeg de hoofdrol van Tintin, Andy Serkis mag de mopperende kapitein Haddock vertolken en Daniel Craig kruipt in de huid van de woeste Red Rackham. Nick Frost en Simon Pegg zullen gestalte geven aan het komische duo Thomson en Thompson (Jansen en Janssen).

Jamie Bell en Andy Serkis als Kuifje en Kapitein HaddockDe handgetekende personages van de Belgische striptekenaar Hergé komen binnenkort in 3D tot leven door middel van de motion-capturetechniek. Hierbij worden alle bewegingen van de echte acteurs nauwkeurig door allerlei camera’s geregistreerd.

Die eerste stap van het productieproces is nu achter de rug, waardoor het grote computerwerk kan beginnen bij Weta Digital. Dat is de bekroonde studio uit Nieuw-Zeeland die de indrukwekkende special effects deed voor wereldbekende films als The Lord of the Rings, King Kong en recent ook District 9 en Avatar. Voor je alvast je bioscoopkaartje wil gaan reserveren, de animatie zal (helaas) nog zo’n twee jaar in beslag nemen.

Albumcovers van Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken RackhamHet eerste deel, The Secret of the Unicorn (Het Geheim van de Eenhoorn), wordt verwacht in december 2011. Peter Jackson zal een tweede deel regisseren dat wellicht een jaar later volgt. Nog een jaar later, in 2013, moet een derde deel volgen, maar het is nog niet helemaal duidelijk welke titel en welke regisseur dat wordt.

Het is nog lang wachten, maar ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het resultaat.

(Via SlashFilm)

Lees ook:Sobere teaserposter voor Kuifjes eerste 3D-avontuur
Lees ook:Afbeeldingen in hoge resolutie van Kuifje in 3D
Lees ook:Nieuwe close-up van Kuifje en Haddock
Lees ook:Eerste trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Kuifjes 3D-avontuur

0 reacties op “Opnames eerste 3D-animatiefilm van Kuifje zitten erop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.