Nieuwe afbeelding en details uit Kuifjes 3D-film

Duizend bommen en granaten! Een nieuwe afbeelding uit The Secret of the Unicorn en een heleboel weetjes over de makers van Kuifjes eerste 3D-avontuur.

Onderaan vind je een nieuwe afbeelding uit The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Echt nieuw is het eigenlijk niet, want het plaatje is niet meer dan een momentopname uit de recente trailer. Wat wel nieuw is, zijn deze weetjes die regisseur Steven Spielberg en producent Peter Jackson vertelden aan het publiek van Comic-Con in San Diego.

Professor Zonnebloem doet niet mee in The Secret of the Unicorn. Hoewel hij (en zijn uitvinding) een belangrijke rol in de strips had, werd het personage uit de film geschreven. Mocht de eerste film een succes worden, zou hij wel in het vervolg (De Zonnetempel) opduiken. Die film wordt dan door Peter Jackson geregisseerd. Sowieso wordt het nog lang wachten, want hij is druk met The Hobbit.

Spielberg leerde Kuifje kennen toen een Franse journalist Indiana Jones’ avontuur Raiders of the Lost Ark (1981) vergeleek met een van Hergé’s verhalen. Hij kocht meteen een stripalbum en hoewel hij geen Frans kon lezen, raakte hij verknocht aan de getekende belevenissen van de jonge reporter. Jackson maakte als kind – nog voor hij kon lezen – kennis met de strips en zag in Kuifje de oudere broer die hij nooit heeft gehad (en die de avonturen beleefde waar hij van droomde).

De reden waarom er precies voor Het Geheim van de Eenhoorn werd gekozen is omdat het verhaal om familie en vriendschap tussen de hoofdpersonages draait. In de film gaan Kuifje en kapitein Haddock immers op zoek naar (een schat en) het gezonken schip van een voorvader van Haddock.

De motion-capturetechniek wordt topkwaliteit. Volgens Spielberg zijn de animators van Weta (Avatar) ondertussen veel beter in staat om emoties uit te drukken omdat ze een veel complexer systeem hebben gebouwd dat rekening houdt met de zenuwen, spieren en anatomie (van een gezicht). Er werd voor deze omstreden techniek gekozen omdat de makers een zo realistisch mogelijke wereld wilden opbouwen rond de tot leven gekomen strippersonages. Bovendien geeft het een extra vrijheid wat de keuze van acteurs betreft. Zo hadden Nick Frost en Simon Pegg anders nooit de bijna identieke Jansen en Janssen kunnen vertolken. De techniek zorgde er ook voor dat Spielberg de vrijheid had om de prent als een liveactionfilm te schieten.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn heeft zijn wereldpremière in Brussel op 22 oktober 2011. In Nederland wordt de film verwacht op 26 oktober 2011.

Nieuwe afbeelding uit The Secret of the Unicorn (klik voor hoge resolutie)

(Via HeyUGuys, ScreenScrave, io9 en SlashFilm)

Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Kuifjes 3D-avontuur
Lees ook:Nieuwe close-up van Kuifje en Haddock
Lees ook:Nederlandse trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Eerste trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe trailer voor Kuifje zit boordevol actie

7 reacties op “Nieuwe afbeelding en details uit Kuifjes 3D-film

  1. poppie

    zekker lang wachten maar naar the hobbit kijk ik met nog meer naar uit

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    jammer dat professor zonnebloem niet in de film zit.
    van the hobbit komen trouwens 2 films uit.
    de eerste eind 2012 genaamd The hobbit 1: an unexpected journey en de tweede eind 2013 genaamd The hobbit 2: there & back again.

      /   Beantwoorden  / 
    1. poppie

      ja dat weet ik ook ik kijk ook op filmtotaal of waar je het ook van hebt en andy zien we natuurlijk ook trug als ieders favoriet gollem

        /   Beantwoorden  / 
  3. Laura32

    wie gaat dan de haaienboot bouwen?!

      /   Beantwoorden  / 
  4. TAZ

    goed lezen, die haaienduikboot zit er dus ook niet in.

      /   Beantwoorden  / 
  5. poppie

    profesor zonebloem komt zekker in het vervolgd

      /   Beantwoorden  / 
  6. TAZ

    dat klopt en de andere figuren zoals kuifje, bobbie, kapitein haddock, jansen & janssen en niet te vergeten de mummie van rascar kappak ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.