Het getekende leven van vader en zoon

Bekijk de mooie kortfilm The Father van Sticky Monster Lab

Verrassende kortfilm over het leven van een vader en zijn zoon.

Openingsshot uit de kortfilm The FatherThe Father is knappe kortfilm van Sticky Monster Lab, een Koreaanse studio in Seoul. Op de muziek van The Black Skirts (met het liedje Dientes) wordt een verhaal verteld over de moeizame relatie van een vader en zijn zoon.

Een jongen groeit op bij zijn vader en beleeft -zoals iedereen- leuke en minder leuke momenten in zijn leven. Met een lach en traan kijk je naar de belevenissen van de twee terwijl het duo steeds ouder wordt.

Enkele bekende verwijzingen uit The FatherDe animatie in The Father is erg sober. Alleen de twee hoofdpersonages en enkele belangrijke zaken werden ingekleurd. De kortfilm wordt voor een deel in boekvorm gepresenteerd. Er is wel bewegende animatie, maar de video bestaat uit twee delen zoals een boek. Het linkse deel vertelt het leven van de zoon, het rechtse dat van de vader. Wanneer de personages elkaar echter ontmoeten, overlappen de twee boekdelen elkaar. Het tweeluik zorgt er voor dat je bij de eerste kijkbeurt ongetwijfeld enkele leuke details hebt gemist.

Op het eerste gezicht lijkt The Father met een minimum aan overbodige tekeningen gemaakt. Als je goed oplet, merk je echter dat het tegendeel waar is.

In de achtergrond, of verborgen in kleine opschriften op shirts en posters, zijn een aantal grappige details en bekende verwijzingen naar populaire bands verwerkt. Tot nog toe gespot: Kurt Cobain, een ontvoering door aliens, een moonwalkende Michael Jackson, King Kong die een gebouw beklimt en Freddie Mercury.

Kortfilm The Father

(Via Itsartmag)

Lees ook:Korte animatiefilm: The Delivery
Lees ook:Het gevaar van een verliefde ninja
Lees ook:Leuke animatiefilm brengt ultieme strijd: Mario versus Pac-Man
Lees ook:Droomregisseur Michel Gondry maakt een animatiefilm
Lees ook:Japanse legende komt tot leven in kortfilm Kudan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.