Gedetailleerde blik op eerste personage uit 9

De release van Shane Ackers beloftevolle film 9 laat nog enkele maanden op zich wachten, maar de productiemaatschappij gaf alvast een aantal nieuwe plaatjes vrij van een van de personages.

De film gaat over enkele lappenpoppen die hun heil hebben gezocht onder de grond uit vrees voor de gewelddadige machines die het leven in de buitenwereld onmogelijk maken.

Denk bij poppen echter niet aan fraaie barbiepoppen, de protagonisten in dit verhaal hebben -wat hun uiterlijk betreft- meer gemeen met het monster van Frankenstein dan met het speelgoedje dat er al vijftig jaar perfect uitziet. In de recente trailer kreeg je al heel kort te zien hoe de stoffige creaties van de oude wetenschapper juist tot leven kwamen. Elk kind van de man kreeg een eigen nummer. Daarom hebben de personages uit 9 geen naam, enkel een cijfer.

Christopher Plummer (Charles Muntz in Up) leent zijn stem aan 1, het oudste personage uit de film. Het is vast geen toeval dat 1 dan ook als eerste nader wordt toegelicht.

Vanwege zijn leeftijd heeft 1 zichzelf maar meteen de leider van het groepje verklaard en dat verschil in status wordt ook visueel duidelijk gemaakt door de hoge hoed, staf en mantel. Een van de plaatjes laat zien uit welke voorwerpen 1 werd vervaardigd.

Omdat 1 het oudste personage is, ziet hij er ruwer uit dan de jongere poppen en dat zie je ook aan het eenvoudige materiaal waaruit hij werd gemaakt. In het artwork herken je onder andere schroefjes, eindjes touw, wat ijzerdraad en enkele stukjes uit een ketting.

Met een simpele muisklik kan je de afbeeldingen in dit bericht in ware grootte bekijken en zelf op zoek gaan of je nog meer voorwerpen herkent.

De animatiefilm draait vanaf 09/09/2009 in de Nederlandse zalen.

Artwork

(Via AWN)

Lees ook:Nieuwe Croods-afbeeldigen
Lees ook:Nieuwe posters barstensvol Muppets
Lees ook:Eerste afbeelding met nieuw personage uit Cars 2
Lees ook:Eerste blik op Transylvania 2
Lees ook:Concept art voor The Happytime Murders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.