Animatiefilms op tv (11 juli – 17 juli)

Welke animatiefilms zijn er deze week op tv? Dat vind je in dit bericht.

Trailers of fragmentjes van de films kun je onderaan in dit bericht terugvinden.

Maandag 13 juli
13.30u Kirikou and the Wild Beasts (Canvas/Ketnet)

Na Kirikou en de Heks gaat het verhaal verder in Kirikou en de Wilde Dieren. De avonturen van het guitige Afrikaantje zijn nog niet gedaan. Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn kleine gestalte, gaat Kirikou voor niemand opzij. Deze keer neemt de miniheld het op voor de wilde dieren.

Dinsdag 14 juli
13.30u Pete’s Dragon (Canvas/Ketnet)

Disneys Peter en de Draak is een muzikale mengeling van film en animatie uit 1977. Samen met zijn beste vriend Elliot zet het weeskind Peter het op een lopen. Aangekomen in een rustig visserdorpje, worden ze met open armen verwelkomd door een gezin dat in vuurtoren woont. Maar met een magische draak als vriend, is het geen verrassing dat de rust algauw wordt verstoord. Zeker wanneer enkele valseriken hun oog op Elliot laten vallen…

Woensdag 15 juli
13.30u Go West! A Lucky Luke Adventure (Canvas/Ketnet)

Op naar het westen! Lucky Luke moet de vier Daltons begeleiden naar New York, waar een proces op hun wacht. Verrassend genoeg weten de broertjes te ontsnappen. Het geld dat ze na vele bankovervallen hebben buitgemaakt, verstoppen ze in een wagen van een karavaan op weg naar Californië. Maar dat Lucky Luke de karavaan zou vergezellen, daar hadden ze niet op gerekend.

Donderdag 16 juli
13.30u Barbie in de Notenkraker (Canvas/Ketnet)

In deze eerste Barbie-animatiefilm kruipt de blonde meid in de huid van Clara, een ballerina die van haar tante een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Door een vloek van de gemene muizenkoning, wordt Clara echter zo klein als een pop en moet ze op zoek naar de Suikertaartfee. De film wordt begeleid door de bekende muziek van Tsjaikovski.

Vrijdag 17 juli 2009
13.30u De Dief van Bagdad (Canvas/Ketnet)

Een animatiefilm met een Aladdin-sfeertje. Wanneer hij door de sluwe hofkanselier uit het paleis wordt gegooid, wordt een jonge prins gedwongen om op straat te leven tussen de bedelaars. In de straten van Bagdad leert hij de kruimeldief Abu kennen. Het tweetal wordt snel beste maatjes en een Oosters avontuur begint.

Kirikou and the Wild Beasts

Pete’s Dragon

Go West! A Lucky Luke Adventure

Barbie in de Notenkraker

PS: Als we een film over het hoofd hebben gezien, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen en dan vullen wij het lijstje meteen aan. Veel kijkplezier!

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Disney plant nieuwe Pete’s Dragon
Lees ook:Tv tips
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (10 – 16 juli)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.