Animatiefilms op tv (10 – 16 juli)

Animatiefilms op tv (10 - 16 juli)

Ongemanierde ogers, zingende zeemeerminnen en naakte Afrikaantjes. Ontdek in het nieuwe overzicht welke animatiefilms er deze week op televisie verschijnen.

Zaterdag 10 juli

Dvd-cover Shrek20.35 – 22.20 Shrek (VT4) [BE]

De sluwe Lord Farquaad verbant alle sprookjesfiguren uit zijn rijk naar het moeras van Shrek. Die pikt het niet en eist zijn geliefde plekje terug. Dat lukt Shrek alleen als hij voor Farquaad de beeldschone prinses Fiona weet te redden uit de klauwen van een heetgebakerde draak. Op deze gevaarlijke missie staat onze moerasbewoner heel wat ‘vershrekkelijk’ grappige verrassingen te wachten.

Leuk voor als je nog even de eerste film wil zien voor je straks de vierde en laatste Shrek-film in de bioscoop gaat kijken.

Zondag 11 juli

Dvd-cover The Little Mermaid12.00 – 13.30 The Little Mermaid / De Kleine Zeemeermin (Disney Channel) [BE]

Ariel, het ondeugende zeemeerminnetje dat altijd plezier wil maken, leeft met haar vader, Koning Triton, in een paradijs diep in de zee. Maar het leven boven de zeespiegel trekt haar onweerstaanbaar aan… helemaal nadat zij een knappe prins van de verdrinkingsdood heeft gered. Ondanks de raad van haar beste vriend Botje en de komische reggaezingende krab Sebastian sluit Ariel een deal met de zeekheks Ursula. In ruil voor haar prachtige stem zal Ariel de wereld van de mensen kunnen betreden. Maar Ariels droom verandert in een avontuurlijke race tegen de tijd waarin zij moet proberen de liefde van de prins te winnen – en het koninkrijk van haar vader te redden.

Maandag 12 juli

Dvd-cover Kirikou en de Wilde Dieren09.00 – 10.10 Kirikou en de Wilde Dieren (Ketnet/Canvas)

De avonturen van het guitige Afrikaantje zijn nog niet gedaan. Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn kleine gestalte, gaat Kirikou voor niemand opzij. Grootvader, als een koning in zijn blauwe grot gezeten, vertelt: “Het verhaal van Kirikou en de Heks was niet lang genoeg. Ik kreeg de kans niet om alles uit te doeken te doen wat Kirikou voor elkaar heeft gekregen. En hij heeft mooie en goede dingen gedaan, die zeker niet vergeten mogen worden. Dus vertel ik ze jullie nu.” Grootvader verhaalt hoe de vindingrijke Kirikou niet alleen tuinman wordt, maar ook detective, pottenbakker, handelaar, reiziger en dokter, en hoe hij ondertussen steeds opnieuw bewijst de kleinste en dapperste van alle helden te zijn.

Dinsdag 13 juli

Dvd-cover Inspector Gadget's Last Case: Claw's Revenge09.00 – 10.10 Inspector Gadget’s Last Case: Claw’s Revenge (Ketnet/Canvas)

Wanneer de onhandige Inspector Gadget per ongeluk een bankoverval verijdelt van een van de handlangers van de gemene Dr. Claw, zint de misdadiger op wraak. Hij bedenkt een sluw plan en doet zich stiekem voor als superheld Devon Debonair. Zo hoopt hij Inspector Gadget overbodig te maken en hem voor eens en voor altijd uit te schakelen. Als Gadget zijn trouwe wagen aan de kant schuift voor een hipper model, begaat hij de ene stommiteit na de andere. Gelukkig is zijn pientere nichtje Penny er nog om de inspecteur een handje te helpen.

Donderdag 15 juli

Dvd-cover Barbie en Het Zwanenmeer09.00 – 10.20 Barbie of Swan Lake /
Het Zwanenmeer
(Ketnet/Canvas)

Barbie speelt de rol van Odette, die een eenhoorn volgt naar het Betoverde Bos. Daar wordt ze door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan veranderd. Roodbaard is van plan de Sprookjesprinses van de troon te stoten om zelf de macht in handen te nemen. De Sprookjesprinses weet de betovering van Odette voor een deel op te heffen, zodat Odette ’s nachts een mens is en overdag een zwaan. Odette weet niet zeker of zij wel de juiste persoon is, maar ziet het als haar taak om het Betoverde Bos te redden van Roodbaard. Maar hoe kan een jong meisjes, slechts gewapend met moed, eerlijkheid en een goed verstand, het Bos bevrijden? En dat allemaal terwijl de knappe prins Daniel verliefd wordt op haar.

(Met dank aan Titia voor de tips. – Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en laat ons iets weten op [email protected])

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 juli – 17 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.