Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)

We beginnen de animatiefilmweek vanavond met Cars en eindigen vrijdag met Wallace and Gromit. Trailers, teasers of fragmenten uit de films vind je onderaan in het bericht.

Zaterdag 15 augustus
19.55u Cars (SBS6)

Disney en Pixars flitsende animatiefilm racet zo doorheen je beeldscherm. Volg de bliksemsnelle avonturen van de populaire raceauto Lightning McQueen die terechtkomt in Radiator Springs. Het duurt uiteraard niet lang voor het anders zo vredige dorpje helemaal op zijn kop staat…

Zondag 16 augustus
16.00u Rugrats Go Wild (Net 5)

De vrolijke Rugrats belanden in deze animatiefilm op een onbewoond eiland wanneer hun boot het begeeft. Wanneer blijkt dat er een andere familie op eiland woont, wordt het pas echt een dolle boel. Zullen de kinderen ooit nog van het exotische eiland afkomen?

Maandag 17 augustus
13.30u Casper: A Spirited Beginning (Canvas/Ketnet)

In deze mix van animatie en echte acteurs moet Casper op de vlucht voor enkele boze geesten. Gelukkig leert het vriendelijkste spookje van de wereld een nieuwe vriend kennen, die hem hopelijk zal kunnen helpen om de slechteriken voor eens en voor altijd een lesje te leren.

Dinsdag 18 augustus
13.30u Kirikou and the Wild Beasts (Canvas/Ketnet)

Na Kirikou en de Heks gaat het verhaal verder in Kirikou en de Wilde Dieren. De avonturen van het guitige Afrikaantje zijn nog niet gedaan. Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn kleine gestalte, gaat Kirikou voor niemand opzij. Deze keer neemt de miniheld het op voor de wilde dieren.

Woensdag 19 augustus
13.30u Inspector Gadget’s Biggest Caper Ever (Canvas/Ketnet)

Maak je klaar voor een komisch avontuur met de gekste rechercheur. Inspector Gadget wordt ingeschakeld om een zeldzaam en waardevol ei op te sporen dat werd gestolen uit het prehistorisch museum. De tijd dringt, want het ei van de vliegende reuzenhagedis kan elk moment uitkomen…

Donderdag 20 augustus
13.30u Barbie Rapunzel (Canvas/Ketnet)

Barbie kruipt in dit avontuur in de huid van het meisje met de langste en mooiste haren van de wereld. Opgesloten in een eenzame toren door een boze heks, wacht Rapunzel op de liefde van haar leven.

Vrijdag 21 augustus
13.30u The Incredible Adventures of Wallace & Gromit (Canvas/Ketnet)

Drie afleveringen worden achter elkaar uitgezonden: A Grand Day Out, A Close Shave en The Wrong Trousers. Aardmans bekendste kleipersonages beleven enkele onvergetelijke avonturen wanneer ze naar de maan reizen om een stukje maankaas, een vreemd schapenmysterie oplossen en onverwachts bezoek krijgen van een crimineel.

Trailers, teaser en fragmenten

Cars

Rugrats Go Wild

Casper: A Spirited Beginning

Kirikou and the Wild Beasts

Inspector Gadget’s Biggest Caper Ever

Klik hier.

Barbie Rapunzel

The Incredible Adventures of Wallace and Gromit

Klik hier voor een stukje uit A Grand Day Out.

PS: Als we een film over het hoofd hebben gezien, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen en dan vullen wij het lijstje meteen aan. Veel kijkplezier!

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 juli – 17 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.