Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)

Zoals vaak deze vakantieperiode laat Ketnet ons niet in de steek. Wel 5 animatiefilms heeft deze zender voor ons in petto!

zondag 9 augustus
14:35 A grand day out with Wallace and Gromit (Ketnet/Canvas)

In dit allereerste avontuur van Wallace en Gromit uit 1989 laat Wallace meteen een sterk staaltje uitvinderskunst zien. Alle kaas is namelijk op, en aangezien Wallace een groot liefhebber is, besluit hij om een raket te bouwen en een tochtje naar de maan te maken. Want, zo weet immers iedereen, daar is genoeg kaas te vinden!

Leuk om dit filmpje juist in deze periode weer te zien, nu we de afgelopen weken op tv verschillende programma’s hebben kunnen bekijken over de maanlanding van de Apollo 11 op 20 juli 1969.

maandag 10 augustus
13:30 Casper’s Scare School (Ketnet/Canvas)

Casper is een spookje. Een vriendelijk spookje. Een spookje dat schrikt van mensenkinderen, in plaats van ze angst aan te jagen. Maar daar zal verandering in komen als Casper naar Scare School gaat om zijn duistere kant te ontwikkelen. Maar wil hij dat wel?

dinsdag 11 augustus
13:30 Hua Mulan (Ketnet/Canvas)

Net als een maand geleden is dit niet de 36e grote Disneyklassieker, maar een andere vertekenfilming van het beroemde verhaal. Dit verhaal speelt zich af in het China van rond de vijfde eeuw. De vader van Mulan, een generaal, wordt opgeroepen om tegen de binnenvallende Hunnen te vechten. Hij is echter zo ziek dat hij niet mee kan vechten. Mulan besluit zich als jongen te vermomen en zo zijn plaats in te nemen. Net als in bijna alle Disneyfilms wordt ook hier de held bijgestaan door een sidekick, het draakje Mushu, die voor de nodige humor zorgt.

De trailer is te zien op de Disney website.

woensdag 12 augustus
13:30 Jungle Jack (Ketnet/Canvas)

Het oerwoudbeest Hugo wordt vanwege zijn hoge aaibaarheidsfactor door een actrice meegenomen naar de bewoonde wereld. Op de boot weet Hugo te ontsnappen, maar wordt toch gevangengenomen en naar een dierentuin gebracht. Daar ontmoet hij de vrouwtjesvos Rita die hem veel van het leven in een grote stad kan leren.

Op youtube staan wat beelden uit de film. Oja, als je de film wilt gaan zien en de afloop niet wil weten, stop dan op 2 minuten met kijken van het filmpje!

donderdag 13 augustus

13:30 Barbie as the princess and the pauper (Ketnet/Canvas)

Barbie als Anneliese en Erika

Het beroemde verhaal van de prins en de bedelknaap wordt in deze musical door Barbie vertolkt.

Ze speelt prinses Anneliese en het arme dorpsmeisje Erika. Deze twee vrou

wen lijken sprekend op elkaar, en als Anneliese wordt gekidnapt, is het dan ook niet vreemd als de mooie prins Dominick Erika voor de prinses aanziet. Tot overmaat van ramp valt hij ook nog eens als een blok voor ‘prinses’ Erika.

Luister en kijk op youtube naar een liedje uit deze film.

vrijdag 14 augustus
19:00 Over the hedge (SBS6)

In deze Dreamworks-animatie (Shrek, Madagascar) moet een groep bosbewoners op zoek naar voedsel. En aangezien ze dit in het bos niet voldoende kunnen vinden, besluiten ze verder te zoeken. Onder leiding van de wasbeer RJ gaan ze in de bewoonde wereld kijken, waarbij ze letterlijk ‘over de heg’ moeten klimmen om in de tuintjes van een woonwijk te komen.

PS: Als we een film over het hoofd hebben gezien, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen en dan vullen wij het lijstje meteen aan. Veel kijkplezier!

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)

6 reacties op “Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)

  1. Vincent

    Wat is het verschil tussen deze mulan en de “echte” klassieker?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

    De verhaallijn is ongetwijfeld gelijkaardig (beide films zijn immers gebaseerd op dezelfde Chinese legende), maar mijn gok is dat Peter Pau niet over hetzelfde budget beschikte als de Disney-jongens toen hij deze verfilming maakte. Daardoor kan je wellicht niet dezelfde animatie verwachten, al is dat vast niet zo’n groot probleem voor de jeugdige Ketnet-doelgroep.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Hmmm beetje verwarrend… Als het niet de Disney verfilming van Mulan is, waarom zet je er dan wel een Disney link bij en een plaatje van Disney’s Mulan? Groetjes,
    Erik

      /   Beantwoorden  / 
  4. Vincent

    ja precies, dat snap ik dus ook niet helemaal … :S

      /   Beantwoorden  / 
  5. Seppe

    Hmmm, omdat er verder niks over de film te vinden is (denk ik zo). :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Vincent

    hmmm, … logisch, … denk ik… :S

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.