Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)

Ketnet zendt deze week de volgende animatiefilms uit:

maandag 3 augustus
13:30 The magic roundabout (Ketnet/Canvas)

The magic roundabout is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 60.
Deze ‘remake’ is uit 2005, en dat is te zien. Had de tvserie eerst nog een hoog Paulus-de-Boskabauter- en Fabeltjeskrantgehalte, voor de verfilming hebben de makers gebruikt van de nieuwste technieken: 3d computeranimatie.

In dit verhaal over de magische draaimolen botst het schattige hondje Dougal uit de trailer tegen de bewuste draaimolen uit de titel op en laat zo de boze tovenaar ZeeBad vrij. ZeeBad heeft slechte plannen: hij wil de wereld in ijs veranderen en heeft daarvoor drie diamanten nodig. Het hondje Dougal gaat ook op zoek naar deze diamanten om zijn baasje Florence uit de bevroren draaimolen te bevrijden.

Aangezien Ketnet deze film op een kindvriendelijk tijdstipuitzendt, verwacht ik dat we we de Nederlandstalige stemmen voorgeschoteld zullen krijgen. Jammer, want de Engelstalige cast kent grote namen: Kylie Minogue (Florence), Robby Williams (Dougal) en Bill Nighy (de haas Dylan). Bill Nighy geeft als commentaar: “they were looking for a deranged stoned-out individual, and for some reason they thought about me” en kritieken schrijven over hem: “Bill Nighy’s Dylan gets the majority of laughs, with drug related innuendo aimed clearly at the adult audience. Nighy is superb (arguably simply playing a floppy eared reprise of his Love Actually and Still Crazy personas).” (bron: billnighy.info).

woensdag 5 augustus
13:30 Dennis the Menace in cruise control (Ketnet/Canvas)

Zoals in veel animatiefilms kan de protagonist nooit iets doen zonder dat er gevaar dreigt. Zo zijn Dennis en zijn familieleden tijdens een vakantie op een cruiseschip niet bepaald alleen: twee boeven willen de kostbare princes stelen. Daarnaast zou Dennis ‘de menace’ niet zijn, als hij niemand had om te plagen: zijn buurman Mr. Wilson zit op hetzelfde cruiseschip.

Helaas kon ik geen trailer van deze film vinden, maar op youtube kun je de hele film bekijken. Hieronder het eerste fragment:

donderdag 6 augustus
13:30 Barbie en het Zwanenmeer (Ketnet/Canvas)

En zoals we de laatste weken al gewend zijn van Ketnet, zendt deze zender op donderdagmiddag weer een episode uit het leven van Barbie uit. Deze keer is ze de beroemde Odette die door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan wordt veranderd. Vervolgens wil Roodbaard de Sprookjesprinses van de troon stoten en zelf de macht in handen nemen. De Sprookjesprinses kan de betovering van Odette gedeeltelijk opheffen, zodat Odette alleen overdag een zwaan is en ‘s nachts haar mensengedaante weer terugkrijgt. Nu kan Odette de Sprookjesprinses helpen om het Betoverde Bos te bevrijden van de gemene tovenaar. Natuurlijk kun je tegelijkertijd ook genieten van de prachtige muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

vrijdag 7 augustus

13:30 Strawberry Shortcake: The sweet dreams movie (Ketnet/Canvas)

Het meisje Strawberry Shortcake droomt van velden vol bessen. Maar deze mooie droom gaat snel voorbij als de begerige Purple Pieman alle dromen steelt, dus ook die van Strawberry en haar vrienden. Om haar dromen terug te krijgen moet Strawberry naar Dromenland reizen en Purple Pieman van zijn gemene plannen afbrengen.

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (10 – 16 juli)
Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (21 – 27 augustus)

0 reacties op “Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.