Animatiefilms op tv (21 – 27 augustus)

Animatiefilms op tv (21 - 27 augustus 2010)

Wat mag je als animatieliefhebber binnenkort op de buis verwachten? Niet minder dan zeven animatiefilms en een interessante documentaire over Pixar. Bekijk het volledige overzicht in dit bericht en ontdek wat er deze week allemaal op tv verschijnt.

Zaterdag 21 augustus

Dvd-cover Lucky Luke: Go West!09.00 – 10.25 Lucky Luke: Go West! / Lucky Luke: Op naar het Westen (Ketnet/Canvas)

New York, 1855. De Daltons moeten voor de zoveelste keer voor de rechter verschijnen. Maar ze zijn weer in topvorm en weten te ontsnappen. Ze beroven alle banken van New York en verstoppen hun buit in een huifkar. Maar helaas staat het terrein ineens vol met identieke karren die toebehoren aan een groep kolonisten op weg naar de westkust van de VS. De kolonisten moeten hun reisdoel binnen 80 dagen halen, anders verspelen ze hun rechten op de grond waar ze al wel voor hebben betaald. En wie begeleidt de karavaan? Juist: onze held, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Dat belooft spannend te worden voor de Daltons.

Dvd-cover Kung Fu Panda18.50 – 20.30 Kung Fu Panda (SBS 6) [NL]

Po is een grote, onhandige en uitbundige fan van kungfu, een oosterse vechtsport. Terwijl hij in de winkel van zijn vader help om noodles te verkopen, verzint hij de grootste avonturen waarin hij iedereen redt. Maar zijn droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden wanneer hij uitverkoren wordt om als nieuwe leerling aan de slag te gaan voor meester Shifu, een expert in kungfu. Daar ontmoet hij zijn idolen: de Vurige Vijf. Samen met Kraanvogel, Tijgerin, Sprinkhaan, Aap en Adder traint hij om de ultieme vijand te kunnen verslaan: Tai Lung. Deze oud-leerling van meester Shifu heeft zijn zinnen gezet op de Drakenrol, een legendarische rol die een groot geheim bevat.

Dvd-cover Ice Age20.35 – 22.15 Ice Age (2BE) [BE]

De ijstijd komt eraan! Duizenden dieren trekken naar het zuiden om de barre winter te ontvluchten, maar Manfred, een eenzame, norse mammoet, is op weg naar het noorden. Al snel ontmoet hij Sid, een zelfingenomen en irritante luiaard, die – tegen Manfreds zin – mee wil gaan. Als ze plots een weeskindje vinden, overtuigt Sid Manny van het feit dat ze de mensenbaby terug moeten brengen naar zijn familie. Dit kan alleen maar met de hulp van Diego, een sluwe sabeltandtijger, die denkt dat hij een snelle manier weet om de familie op te sporen. Ondertussen maak je ook kennis met Scrat, een wezentje dat verzot is op eikels, met soms desastreuze gebeurtenissen als gevolg…

Zondag 22 augustus

Dvd-cover Asterix verovert Rome16.05 – 17.20 The Twelve Works of Asterix / Asterix Verovert Rome (Nickelodeon)

Nadat de Romeinen wederom zijn verslagen door de Galliërs, knapt er iets bij een van de officieren. Omdat niemand het Romeinse leger de baas kan, vermoedt hij dat de Galliërs onmogelijk gewone stervelingen kunnen zijn. Hij gaat met zijn verhaal naar Rome. Julius Caesar vindt het idee belachelijk, maar zijn senaat is het met de officier eens. Om hen van hun ongelijk te overtuigen, gaat Caesar persoonlijk naar het dorp van de Galliërs om hen de situatie uit te leggen. De Romeinse leider stelt voor om de Galliërs aan een test te onderwerpen. Net zoals Hercules moeten ze slagen in twaalf werken, stuk voor stuk loodzware taken waar normale mensen niet in slagen.

Dinsdag 24 augustus

Dvd-cover Casper's Scare School09.00 – 10.20 Casper’s Scare School (Ketnet / Canvas)

’s Werelds vriendelijkste spookje moet terug naar de schoolbanken. Wanneer Kibosh, de leider van de geesten, merkt dat Casper niet angstaanjagend genoeg is, stuurt hij hem naar de Griezelschool. Casper moet er leren hoe hij mensen de stuipen op het lijf kan jagen. Daar wordt hij al snel vriendjes met Ra, een jonge mummie met ingewikkelde problemen, en Mantha, een zombiemeisje dat het niet altijd even makkelijk vindt om zichzelf bijeen te houden. Op school ontdekt Casper dat er een complot wordt gesmeed om de wereld te veroveren. Samen met zijn geestige kameraadjes wil Casper het plan absoluut verijdelen. Zullen de spookjes het gemene schoolhoofd tegen kunnen houden?

Dvd-cover The Pixar Story12.00 – 13.25 The Pixar Story (BBC 2)

Pixar mag ondertussen dan wel een van de populairste animatiestudio’s van de wereld zijn, toch laat de documentaire The Pixar Story zien dat niet alles vanaf dag één een groot succes was. Vandaag is de bekroonde studio eigendom van Walt Disney, maar de toekomst van het bedrijfje, dat rotsvast geloofde in de kracht van computeranimatie, heeft vroeger vaak aan een zijden draadje gehangen. Verwacht je aan een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de studio en verschillende interviews met heel wat van de oprichters, regisseurs, animators en stemacteurs die Pixar op de wereldkaart hebben gezet.

Woensdag 25 augustus

Dvd-cover DuckTales: Het Geheim van de Wonderlamp12.55 – 14.30 Ducktales: The Movie – Treasure of the Lost Lamp / Het Geheim van de Wonderlamp (Disney XD) [NL]

Spring op een kameel, pak een landkaart en bereid je voor op een avontuur vol actie en plezier met je favoriete gevleugelde vrienden, Oom Dagobert, Kwik, Kwek, Kwak en Lizzy. Ga met het DuckTales-team mee op trektocht door de Egyptische woestijn in een onbevreesde zoektocht naar de legendarische schat van Collie Baba. Het wordt steeds spannender als ze dichter bij de beroemde buit komen met de kwaadaardige tovenaar Merlock op hun hielen. Maar als de moedige eenden de schat vinden, hebben ze niet in de gaten dat er tussen de kostbare juwelen een wonderlamp ligt… waarin een nogal gekke geest zit die wensen in vervulling kan laten gaan.

Donderdag 26 augustus

Dvd-cover Barbie en Het Zwanenmeer09.00 – 10.17 Barbie of Swan Lake / Het Zwanenmeer (Ketnet/Canvas)

Barbie speelt de rol van Odette, die een eenhoorn volgt naar het Betoverde Bos. Daar wordt ze door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan veranderd. Roodbaard is van plan de Sprookjesprinses van de troon te stoten om zelf de macht in handen te nemen. De Sprookjesprinses weet de betovering van Odette voor een deel op te heffen, zodat Odette ’s nachts een mens is en overdag een zwaan. Odette weet niet zeker of zij wel de juiste persoon is, maar ziet het als haar taak om het Betoverde Bos te redden van Roodbaard. Maar hoe kan een jong meisjes, slechts gewapend met moed, eerlijkheid en een goed verstand, het Bos bevrijden? En dat allemaal terwijl de knappe prins Daniel verliefd wordt op haar.

(Met dank aan Titia voor de tips. – Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en laat ons iets weten op [email protected])

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (1 augustus – 7 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (10 – 16 juli)

4 reacties op “Animatiefilms op tv (21 – 27 augustus)

  1. Pieter

    Asterix en zijn 12 werken!!!! Wie herinnert zich niet de “Vrijgeleide A38″-scene?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Leuke en verduiveld accurate parodie op de bureaucratie, ja. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    niet weer lucky luke
    die komt elke week

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mina

    Er kwam geen Kung Fu Panda..er kwam ineens Bee Movie..:S

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.